Αφιέρωμα της αγγλικής Telegraph στην Πάτρα- Την εντάσσει στις 16 αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης «Κατοικείται από το 3.500 π.Χ.»

«Κατοικείται από το 3.500 π.Χ.»Αφιέρωμα στην Πάτρα, με αφορμή μια ευρύτερη έρευνα που παρουσιάζει, κάνει η μεγάλη αγγλική εφημερίδα Telegraph. Η ιστορική εφημερίδα, παρουσιάζει στην ηλεκτρονική της έκδοση, ένα ρεπορτάζ για τις 16 παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης με την αχαϊκή πρωτεύουσα να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση.

Στο ίδιο αφιέρωμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Άργος, η Αθήνα, τα Χανιά, Plovdiv της Βουλγαρίας, τα Τρίκαλα, η Θήβα, Kutaisi της Γεωργίας, η κυπριακή Λάρνακα, η Λισαβόνα της Πορτογαλίας, Cádiz της Ισπανίας, Mtskheta της Γεωργίας, Zadar Κροατίας, Yerevan Αρμενίας κ.α..

Το κομμάτι που αφορά την Πάτρα διανθίζεται με μια φωτογραφία από τον Κάστρο της πόλης και επισημαίνεται ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα κατοικείται από το 3.500 π.Χ.. Ανάμεσα στα άλλα το αφιέρωμα της Telegraph αναφέρει για την Πάτρα ότι ανασκαφές δείχνουν ότι η περιοχή που σήμερα υπάρχει η σύγχρονη πόλη, κατοικείται από την πρώιμη ελληνική περίοδο στα μέσα της τρίτης χιλιετίας π.Χ. και συνεχίζει:

«Όπως πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, κατελήφθη αργότερα από τους Τούρκους, οπότε και είχε πυρποληθεί από Αλβανούς Μουσουλμάνους το 1779. Μετά από σεισμό τον 6ο αιώνα, χτίστηκε ένα κάστρο στην πλευρά του Παναχαϊκού Όρους, και μέχρι σήμερα η πόλη είναι χωρισμένη στην Κάτω και την Πάνω περιοχή. Η σύγχρονη πόλη, στην ακτή της δυτικής Ελλάδας, έχει περίπου 200.000 κατοίκους», τονίζει ο συντάκτης της Telegraph.

Δείτε όλη την έρευνα ΕΔΩ
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top