Αναμφισβήτητα, τα smartphones έχουν αλλάξει την ζωή μας, αφού αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας μας ή της δουλειάς μας.

Στις ανεπτυγμένες αγορές, είναι γνωστό ότι η διείσδυση τους έχει αγγίξει σημεία κορεσμού αλλά από ότι φαίνεται τα smartphones έχουν αρχίσει πλέον να αλλάζουν και τις κοινωνικές δυναμικές, αντικαθιστώντας για παράδειγμα τους… φίλους.

Σε μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια Würzburg και Nottingham Trent για λογαριασμό της γνωστής εταιρείας προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας Kaspersky Lab, το 37% των συμμετεχόντων αξιολόγησε το smartphone του ως εξίσου σημαντικό ή περισσότερο σημαντικό από τους φίλους του. Στο πλαίσιο της έρευνας και του πειράματος, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν διάφορα άτομα και προϊόντα κατά σειρά σπουδαιότητας, τοποθετώντας τις εικόνες που τα εκπροσωπούσαν σε σχέση με τον εαυτό τους σε ένα διάγραμμα μίας σκακιέρας. Αν και άτομα της οικογένειας ή κατοικίδια τοποθετήθηκαν πιο κοντά στους συμμετέχοντες από ότι το smartphone, οι συνεργάτες στην δουλειά, οι συμμαθητές ή ακόμα και φίλοι βρέθηκαν μία θέση πίσω σε σχέση με το smartphone για το 37% των συμμετεχόντων.

Το ένα τρίτο των συμμετεχόντων (29%) μάλιστα δήλωσε ότι το smartphone είναι πιο σημαντικό από τους γονείς ή την οικογένεια ενώ ένας στους πέντε δήλωσε ότι το κινητό είναι το εξίσου σημαντικό ή σημαντικότερο από το έτερον του ήμισυ. Το 17% επίσης τοποθέτησε το smartphone του στην κατηγορία υψηλότερης σημασίας, αν και μόλις το 1% δήλωσε ότι το smartphone του ήταν πιο σημαντικό απ’ οτιδήποτε άλλο στη ζωή του.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την ίδια έρευνα, είναι ότι οι χρήστες έδειξαν ότι είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τον αριθμό PIN του κινητού τους, όταν τους ζητήθηκε (93%). “Μας εξέπληξε ιδιαίτερα, όταν διαπιστώσαμε ότι ήταν πολύ εύκολο να πάρουμε στα χέρια μας τους κωδικούς PIN των smartphone όσων συμμετείχαν στη μελέτη. Ζητήσαμε από τους συμμετέχοντες να παραμείνουν σε μια αίθουσα αναμονής για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια τους ζητήσαμε να μας πουν το ύψος τους και τον κωδικό PIN του smartphone τους. Χωρίς μεγάλο δισταγμό, η συντριπτική πλειοψηφία μας τον έδωσε. Αυτό είναι ανησυχητικό, γιατί δείχνει ότι είμαστε πρόθυμοι να θέσουμε τους “ψηφιακούς μας φίλους” - και τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτούς - σε κίνδυνο” δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης, Astrid Carolus.Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top