Οι προτάσεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Αγροτοδιατροφικός τομέας–τουρισμός και καινοτομία είναι το τρίπτυχο που θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας. 

 
Το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τις διαφορές με τα αναπτυξιακά μοντέλα των προηγούμενων κυβερνήσεων παρουσιάζει την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση της κυβέρνησης που θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, θα παρουσιάσει τη λογική που θα διατρέχει το σχέδιο για τη «δίκαιη ανάπτυξη» και που θα στηρίζεται στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων όπως είναι πακέτο Γιούνκερ, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναπτυξιακός νόμος, αναπτυξιακή τράπεζα, Παρευξήνια τράπεζα κτλ, που στόχο έχουν την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να αλλάξει την ατζέντα στις εσωτερικής αντιπαράθεσης και στρέφει το ενδιαφέρον της στο αναπτυξιακό μοντέλο τις επενδύσεις και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η παρουσίαση των θέσεων της κυβέρνησης για την ανάπτυξη εντάσσεται στο τρίπτυχο που έχει θέσει η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που περιλαμβάνει την ανάπτυξη, τις θεσμικές αλλαγές και την κοινωνική πολιτική.
Οι προτεραιότητες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός την Πέμπτη θα επικεντρώσει στην ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα και όχι μόνο της αγροτικής παραγωγής. Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη ο αγροτοδιατροφικός τομέας περιλαμβάνει την πρωτογενή παραγωγή αλλά και την επένδυση στις διατροφικές μεσογειακές συνήθειες οι οποίες αποτελούν εξαγώγιμο προϊόν. Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρα αναμένεται να αναφερθεί στις προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού και στην αύξηση των αφίξεων στην Ελλάδα εντός του 2016 ενώ αναμένεται να επικεντρώσει και στον τομέα της καινοτομίας.

Ο Πρωθυπουργός καθόλη την διάρκεια της παρουσίασης των κυβερνητικών θέσεων για την Ανάπτυξη θα επιδιώξει να θέσει τις διαχωριστικές γραμμές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις επικεντρώνοντας στην υποστήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και όχι μόνο των μεγάλων εταιρειών. Σε αυτό το πλαίσιο, της στροφής στην ανάπτυξη και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, εντάσσεται και η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου και η συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό.

Τέλος ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στα μεγάλα έργα που έχουν επανεκκινήσει συμβάλλοντας στην αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας. Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν χαρακτηριστικά τα έργα στην εθνική οδό Πατρών – Αθήνας που έχουν ξεκινήσει με την συμμετοχή και μικρών τεχνικών εταιρειών.
Μέτωπο με τη ΝΔ, βολές από ΠΑΣΟΚ

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να τονίσει τις διαχωριστικές γραμμές με την πολιτική της ΝΔ για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μεροληψία υπερ των μεγάλων επιχειρήσεων και των ισχυρών οικονομικών παιχτών.

Όμως η επιλογή του χώρου όπως το Μουσείο της Ακρόπολης για να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κυρίως από το ΠΑΣΟΚ. Ο Τομέας Πολιτισμού του Κινήματος σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το Μουσείο για να κάνει φτηνή κομματική προπαγάνδα.

Η ανακοίνωση του τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι: Σε μια εποχή που ο Πολιτισμός στη χώρα πλήττεται βάναυσα, η Κυβέρνηση προχωρά στην - πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά για μουσείο – χρήση του Μουσείου της Ακρόπολης για κυβερνητικές ανακοινώσεις. Τι ειρωνεία…
Εκεί που φιλοδοξούμε να υποδεχτούμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, διοργανώνουμε show μικροκομματικής προπαγάνδας. Δυστυχώς, μετά την απαξίωση των αρίστων και της αριστείας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υποβαθμίζει επιδεικτικά έναν χώρο που συμβολίζει τις πανανθρώπινες και οικουμενικές αξίες»

Δεν έχουν τέλος οι παγκόσμιες πρώτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτή τη φορά οι εθνικολαϊκιστές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το Μουσείο της Ακρόπολης για να παρουσιάσουν το σχέδιό τους για την...ανάπτυξη, με τίτλο Ελλάδα 2021 (ναι, το πιάσατε το υπονοούμενο, δεν είναι 2020, είναι 2021).

Ποτάμι: Ισως εκεί ο Τσίπρας θυμηθεί την αρχαιοελληνική έννοια του μέτρου

Την επιλογή του Μουσείου της Ακρόπολης για την εκδήλωση στηλιτεύει και το Ποτάμι.

«Μόνη ελπίδα είναι να εμπνευστεί λίγο από την τοποθεσία ο κ. Τσίπρας και να θυμηθεί - αν την είχε μάθει ποτέ- την αρχαιοελληνική έννοια του μέτρου. Και να του θυμίσουμε ότι στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες την ύβρη την ακολουθούσε η Νέμεσις. Ελπίζουμε η Νέμεσις να έρθει για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι και για τη χώρα...» ανέφερε σε ανακοίνωσή του. 


 Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top