Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ως ανθρωπότητα, είμαστε μόνο για το φαίνεσθαι και από ουσία μηδέν… Το προσφυγικό πάντα υπήρχε ως πρόβλημα, δεν εμφανίστηκε ξαφνικά την τελευταία διετία… Όπως και τα καραγκιοζιλίκια…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Αύγουστο (5-21) στο Ρίο Ντε Τζανέιρο θα περάσουν στην Ιστορία ως η πρώτη διοργάνωση, στην οποία θα συμμετάσχει «η ομάδα των προσφύγων».

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στους Αγώνες της Βραζιλίας, θα λάβουν μέρος 10 πρόσφυγες, οι οποίοι θα συνοδεύονται από 12 παράγοντες και θα αγωνισθούν υπό την Ολυμπιακή σημαία.Πρόκειται για πέντε αθλητές από το Νότιο Σουδάν, δύο από την Συρία, δύο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έναν από την Αιθιοπία. Οι έξι εξ αυτών είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες, ενώ θα αγωνιστούν στην κολύμβηση, το τζούντο και το στίβο.

Ο Μπαχ χαρακτήρισε τη σημερινή ως μια «ιστορική ημέρα» και δήλωσε για το θέμα: «Αυτοί οι πρόσφυγες αθλητές δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν ομάδα, δεν έχουν σημαία, δεν έχουν εθνικό ύμνο. Η εφεύρεση αυτής της ομάδας προσφύγων είναι για να τους δώσει ένα σπίτι στο Ολυμπιακό χωριό μαζί με όλους τους αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο. Θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου προς τιμήν τους, η Ολυμπιακή σημαία θα τους οδηγήσει εντός του σταδίου. Αυτό μπορεί να στείλει ένα σύμβολο ελπίδας για όλους τους πρόσφυγες στον κόσμο και μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στην διεθνή κοινότητα ότι οι πρόσφυγες είναι συνάνθρωποί μας και είναι ένας εμπλουτισμός για την κοινωνία».

Η «ομάδα των προσφύγων» θα στεγαστεί στο χωριό των αθλητών μαζί με όλες τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες και θα μπει προτελευταία στο γήπεδο στην τελετή έναρξης, μπροστά από αυτήν της «οικοδέσποινας» Βραζιλίας.

Η λίστα της «ολυμπιακής ομάδας προσφύγων»:

– Rami Anis (M): Country of origin – Syria; host NOC – Belgium; sport – swimming

– Yiech Pur Biel (M): Country of origin – South Sudan; host NOC – Kenya; sport – athletics, 800m

– James Nyang Chiengjiek (M): Country of origin – South Sudan; host NOC – Kenya; sport – athletics, 400m

– Yonas Kinde (M): Country of origin – Ethiopia; host NOC – Luxembourg; sport – athletics, marathon

– Anjelina Nada Lohalith (F): Country of origin – South Sudan; host NOC – Kenya; sport – athletics, 1500m

– Rose Nathike Lokonyen (F): Country of origin – South Sudan; host NOC – Kenya; sport – athletics, 800m

– Paulo Amotun Lokoro (M): Country of origin – South Sudan; host NOC – Kenya; sport – athletics, 1500m

– Yolande Bukasa Mabika (F): Country of origin – Democratic Republic of the Congo; host NOC – Brazil; sport – judo, -70kg

– Yusra Mardini (F): Country of origin – Syria; host NOC – Germany; sport – swimming

– Popole Misenga (M): Country of origin – Democratic Republic of the Congo; host NOC – Brazil; sport – judo, -90kg
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top