Νίκος Νικολόπουλος: Η σημερινή είδηση βάλσαμο στην ψυχή μας!!!!

Ο «Γολγοθάς» της οικογένειας του Βουλευτή, που έχει δει το φως της δημοσιότητας λόγω της απόφασης των γονέων της ​Νίκης να δωρίσουν τα όργανα της, δεν έφερε μόνον συγκίνηση, αλλά παρακίνησε και άλλους να προσφέρουν τα όργανα τους, ως δώρα ζωής.

Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι από σήμερα «με τα μάτια της Νίκης θα βλέπουν στο εξής μία 38χρονη και ένας 28χρονος».

Τα καλά νέα έφτασαν πρωί – πρωί, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για τα «9μερα» της Νίκης στο μικρό Εκκλησάκι του ΤΕΙ Πατρών.

Στο ψαλτήρι ο Βουλευτής έψαλλε το μνημόσυνο της κόρης του, που έκλεισε τόσο πρόωρα τα μάτια της, όταν ο «μαντατοφόρος» του έφερε τα καλά νέα:

«Με το “φως των ματιών” της Νίκης Νικολοπούλου θα βλέπουν στο εξής μία 38χρονη και ένας 28χρονος», όπως γράφει το news it του Νίκου Ευαγγελάτου σήμερα στην Α΄ οφθαλμολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ η μεταμόσχευση του ενός κερατοειδούς της Νίκης Νικολοπούλου σε 38χρονη η οποία πάσχει από συγγενή δυστροφία κερατοειδούς. Ο άλλος θα μεταμοσχευτεί αύριο σε 28χρονο, του οποίου ο κερατοειδής είχε καταστραφεί λόγω τραυματισμού. Τις μεταμοσχεύσεις κάνει ο καθηγητής οφθαλμολογίας στο ΑΠΘ και διευθυντής της Τράπεζας Οφθαλμών και Μεταμοσχεύσεων Νίκος Ζιάκας.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΕ- ΜΠΕ ο καθηγητής οφθαλμολογίας – διευθυντής της Α΄ οφθαλμολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Οικονομίδης, η εκστρατεία για την δωρεά κερατοειδούς που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες έχει αρχίσει να αποδίδει».

Ένα μεγάλο «κύμα σήκωσε» η Νίκη του Νίκου στα ΜΜΕ…

Ένα παιδί στον αυτισμό…

Ένα παιδί που έζησε στην αγκαλιά μιας μεγάλης πολύτεκνης οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την δωρεά των οργάνων της μικρής Νίκης, άνοιξε ακόμη περισσότερο η συζήτηση στην Ελληνική κοινωνία, καθώς και στην Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία γύρω από το θέμα των μεταμοσχεύσεων.

Υπάρχουν Μητροπολίτες και Μοναστικές Κοινότητες που αντιδρούν, όμως αρκετοί είναι και οι πρωτοπόροι και φωτισμένοι Ιεράρχες, όπου με επιστολές τους προς τον πατέρα της Νίκης, Νίκο Νικολόπουλο, επαινούν την πράξη και τον καλούν να ηγηθεί μιας εθνικής «σταυροφορίας» .

Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος γράφει : «Κύριε Πρόεδρε, η από μέρους σας γενναία απόφαση προσφοράς των ζωτικών οργάνων της αγαπητής σας κόρης, σε ανθρώπους που τα έχουν άμεση ανάγκη, καταδεικνύει την αγάπη σας για τους συνανθρώπους σας (για τους οποίους κάθε μέρα μάχεσθε) και εύχομαι αυτή η ευλογημένη κίνηση να απαλύνει τον πόνο και την οδύνη σας , γνωρίζοντας ότι η αγαπημένη σας θυγατέρα βιώνει μεν την χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου στον ουρανό, ενοικεί δε στην γη, ζωοποιώντας με τα όργανα της άλλους ανθρώπους που θα την ευγνωμονούν και θα προσεύχονται διαρκώς για αυτήν»

Επίσης ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος αναφέρει: «Συγχαίρω δε και επαινώ εγκαρδίως Υμάς δια την Θεάρεστον δωρεάν των οργάνων της θανούσης θυγατρός σας, πράξιν υψίστην Χριστιανικής αρετής, η οποία καταδεικνύη το ήθος Υμών και την αγάπην την ανυπόκριτον και ανιδιοτελή προς τον συνάνθρωπον».

Ο Νίκος Νικολόπουλος με συγκίνηση έλεγε σε φίλους που συμπροσευχήθηκαν σήμερα μαζί του: «Μέσα στην βαθιά μας οδύνη ο Θεός και η Νίκη μας στέλνουν παρηγοριές.

Τα χαμόγελα κάποιων συνανθρώπων μας που ξαναβρήκαν το φως τους και την ελπίδα της ζωής. Αυτά ήταν τα τελευταία δώρα, που άφησε πίσω μας η Νίκη.

Η σημερινή είδηση αποτελεί πολύτιμο βάλσαμο στον ανθρώπινο πόνο μας.

Εμείς θα ενισχύσουμε το μήνυμα της Νίκης και θα αναδείξουμε την σπουδαιότητα των «ωραίων συναισθημάτων».

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την χαρμολύπη που πλημμυρίζει την καρδιά μου.

Αισθανόμαστε όμορφα, εγώ, η Τασία και τα τρία παιδιά μου, γιατί η ζωή νίκησε.

Η Νίκη νίκησε!!! Εμείς θα συνεχίσουμε με οδηγό την Νίκη, ώστε τα πολύτιμα και ζωτικά όργανά μας να μην θάβονται πια στο χώμα, αλλά να χαρίζονται με αγάπη και αισθήματα αυτοθυσίας και αυτοπροσφοράς, που θα μας συνοδεύουν για πάντα και που ενώ θα προσφέρουμε εντούτοις εμείς θα παίρνουμε ζωή».


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top