Αποσύρθηκε τελικά η νυχτερινή, 85 σελίδων, τροπολογία Μουζάλα στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η οποία, μεταξύ άλλων, προέβλεπε... απεριόριστες προσλήψεις!

Η κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των υπολοίπων κομμάτων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναγκαστεί να την πάρει πίσω.

Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει η κυβέρνηση να την επαναφέρει σε άλλο νομοσχέδιο.

Η τροπολογία Μουζάλα, που κατατέθηκε χθες το βράδυ, προέβλεπε μεταξύ άλλων:

Απεριόριστες προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη «επειγουσών αναγκών»

Επέκταση σε όλους τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Ασύλου του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας ύψους 150 ευρώ μηνιαίως

Αποσπάσεις στην υπηρεσία ασύλου κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης

Και ακόμη:

Δημιουργία κυλικείων εντός των δομών φιλοξενίας

Εξαίρεση των διαγωνισμών που κηρύσσει η υπηρεσία Ασύλου, από το νόμο περί δημοσίων διαγωνισμών (Η ρύθμιση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2016)

Μειώνεται σε 200.000 ευρώ από 250.000 ευρώ το ύψος της ακίνητης περιουσίας που πρέπει να αποκτήσει αλλοδαπός για να πάρει άδεια παραμονής επενδυτή

Αρκεί να απασχολεί 5 εργαζόμενους μια επιχείρηση αντί 25 που ίσχυε για ώστε αλλοδαπός εργαζόμενος της να πάρει άδεια παραμονής ειδικού σκοπού

Για απόκτηση του καθεστώτος επί μακρόν διαμένοντος απαιτούνται 10 χρόνια νόμιμης παραμονής στην χώρα αντί 12 έτη, ηπιότερα εισοδηματικά κριτήρια και καταβολή παραβόλου 300 ευρώ αντί 400 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε λίγες ώρες μετά την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Βούτση κατά της πάγιας τακτικής της κυβέρνησης να νομοθετεί με αιφνιδιαστικές τροπολογίες!

Απεριόριστες προσλήψεις υπαλλήλων, άδειες παραμονής και αλλοδαπούς επενδυτές...

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top