Ο Βοηθός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών υπεύθυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ιβάν Σιμόνοβιτς κατηγόρησε την Ουκρανία ότι η υπηρεσία ασφαλείας (SBU) προβαίνει στην συστηματική χρήση βίας εναντίον των κρατουμένων πολιτοφυλάκων, όπως ο ίδιος δήλωσε στην The Times

Στην πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ αποκαλύπτονται φρικτές λεπτομέρειες από τα εγκλήματα των Ουκρανών. Το έγγραφο αναφέρει ότι η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά του Κιέβου γίνεται συστηματικά σε τόσο μεγάλο βαθμό που χρειάζεται άμεση λεπτεπίλεπτη παρέμβαση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι στην Ουκρανία υπάρχουν πέντε μυστικές φυλακές, όπου τελούνται φρικτά και μεσαιωνικά βασανιστήρια.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα όπου οι Ουκρανικές Δυνάμεις απήγαγαν ανθρώπους και στην συνέχεια με φρικτά βασανιστήρια τους ανάγκασαν να ομολογήσουν ότι ήταν μέλη της πολιτοφυλακής της Νέας Ρωσίας.


Επίσης ανέφερε το γεγονός ότι Ουκρανοί Ασφαλίτες εισέβαλαν σε σπίτι 74 χρονης γυναίκας και επειδή δεν βρήκαν τον γιο της συνέλαβαν την ίδια και η οποία ακόμα κρατείται στην φυλακή με την κατηγορία της Τρομοκρατίας.

Πρόσφατα η ίδια η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών η οποία βρισκόταν στην Ουκρανία για την καταπολέμηση των βασανιστηρίων αναγκάστηκε να φύγει [εκδιώχθηκε] από την Ουκρανία λόγω της απαγόρευσης από την Ουκρανική Κυβέρνηση να ελέγξουν το κτίριο της SBU όπου εκεί τελούνται μεσαιωνικά βασανιστήρια κατά των Ρώσων. 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top