Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ 

«Εχουµε δίκιο στις επιλογές µας και ακριβώς επειδή έχουµε δίκιο, πρέπει να βγούµε έξω και να το πάρουµε µε την ψήφο του ελληνικού λαού. Και αυτό το κάνουµε όχι για να κάνουµε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και για να γίνουν κάποιοι από εµάς υπουργοί. 
Να το κάνουµε γιατί έχουµε ιερή υποχρέωση στον τόπο. Αυτή η Κυβέρνηση έχει κάνει στον τόπο τη µεγαλύτερη ζηµιά. Τολµώ να πω ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση από ιδρύσεως του κράτους». Αυτό τόνισε χθες στην οµιλία του στο «Μέγαρο Λόγου και Τέχνης» ο Νίκος Δένδιας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σε ανοικτό διάλογο µε τα τοπικά στελέχη του κόµµατος. 
Ηταν ένας ειλικρινής διάλογος που έδωσε τη δυνατότητα στη βάση να εκφραστεί, αλλά και η πρώτη µεγάλη εκδήλωση του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη, που µαζί µε την Ακριβή Χάραρη, περιφερειάρχη ∆υτικής Ελλάδος της Ν∆, έστειλαν µήνυµα ενότητας. Ο κ. Δένδιας αποδόµησε βή- µα-βήµα τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του. 

ΤΑ ΜΕΤΡΑ 
«Επειδή µετείχα στη διαπραγµάτευση µε τους εταίρους, το δικό µας πρόγραµµα δεν ξεπερνούσε το 1 δις. Και τώρα πάρθηκαν µέτρα 9 δις που βγαίνουν από την τσέπη του έλληνα φορολογούµενου για να καλύψουν το κενό της πο- λιτικής αυτής της κυβέρνησης τον τελευταίο ενάµιση χρόνο. Αυτός είναι ο λογαριασµός. Θα µου πείτε γινόταν αλλιώς; Και βέβαια γινόταν. Το αποδείξαµε όταν είχαµε αρχίσει και µειώ- ναµε φόρους. Μην πιστεύετε ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική, παρά µόνο η αέναη αύξηση φόρων. Για παράδειγµα, το ∆ηµόσιο είναι ένας µεγάλος πελάτης στην Ελλάδα. Είχα-µε φτιάξει ένα σύστηµα µε το οποίο ό,τι αγόραζε το αγόραζε κεντρικά, δηλαδή µε το ενιαίο σύστηµα αγορών του ∆ηµοσίου. Αυτό γιατί; Αν αγοράζει, για παράδειγµα, κάθε νοσοκοµείο τα απαραίτητα µόνο του, είναι άλλη η τιµή για κάθε ίδρυµα ξεχωριστά και άλλη για τα ιδρύµατα όλης της χώρας. Οι τιµές είναι αβυσσαλέα διαφορετικές. Αυτή η κυβέρνηση ούτε αυτό δεν έκανε!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 
Σηµείωσε επίσης ότι εξαιτίας των επιλογών της στο µετα- ναστευτικό, ο Ελληνας φορολογούµενος πληρώνει 650 εκατοµµύρια ευρώ, όταν επί κυβερνήσεως Ν∆, όλα τα κον- δύλια προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ροές µεταναστών στην χώρα µας το τελευταίο διάστηµα , µιας και από τις 20 Μαρτίου έως σήµερα έχουν περάσει 9000 µετανάστες στα νησιά. «Μας κατηγορούσαν για την Αµυγδαλέζα. Ο χώρος έµοιαζε µε «πεντάστερο» σε σχέση µε τα χάλια της Ειδοµένης, όπου και εγκληµατικότητα υπήρχε και οι άτυχοι µετανάστες ζούσαν σε άθλιες συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ 
Ανέφερε ότι στα νοσοκοµεία οι µισές κλίνες πλέον δεν λει- τουργούν, ενώ στην Παιδεία επικρατεί το απόλυτο αλαλούµ. «Υπάρχει και άλλος δρόµος. Και ο δρόµος είναι περικοπή των δαπανών του Δηµοσίου. Οχι των µισθολογικών δαπανών για να είµαστε ξεκάθαροι. Το Δηµόσιο για κά- θε 100 ευρώ που δαπανά, τα 68 πάνε για µισθούς και τα 32 για δαπάνες. Από αυτά τα 32 µπορεί ένα 4% ακόµη να περικοπεί και τα έχουµε υπολογίσει. Συνεχίζουν να µπαίνουν στην τσέπη του καθενός από εσάς και τα παίρνουν και τα κάνουν µισθούς για όσους αυτοί διορίζουν και δαπάνες για όσες αυτοί δεν φροντίζουν» υπογράµµισε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε ότι «αυτή η κυβέρνηση αν στα οικονοµικά είναι συµφορά, σε όλα τα υπόλοιπα είναι τραγωδία», φέρνοντας ως παράδειγµα τις αξιώσεις που έχουν εγείρει οι Τσάµηδες, στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top