Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των Χριστιανών που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές του κόσμου κατά την διάρκεια του 20ου και 21ου αιώνα, θα είναι το θέμα του 4ης Συνάντησης της Χριστιανικής Νεολαίας της Ρωσίας και του 2ου Διεθνούς Χριστιανικού Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 6-9 Ιουνίου, στο Βόλγκογκραντ, όπως ανέφερε στο Ria Novosti, η υπηρεσία τύπου των διοργανωτών του φόρουμ.

«Ένα από τα κεντρικά θέματα του φόρουμ θα είναι η τραγική τύχη που είχαν οι χριστιανοί σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μια τραγωδία με ιστορικές διαστάσεις, η οποία έχει συνέπειες για όλο τον κόσμο, συντελείται στη Μέση Ανατολή. Οι Χριστιανοί εξοντώνονται μαζικά, πωλούνται ως σκλάβοι, εκδιώκονται από τις εστίες τους, καταστρέφονται τα ιερά προσκυνήματα, συλλύονται ναοί και μοναστήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στο Ιράκ ο αριθμός των Χριστιανών μειώθηκε τα τελευταία χρόνια κατά 90%, στη Συρία κατά 75%, ενώ στη Λιβύη δεν υπάρχουν πλέον χριστιανοί.

«Υπάρχει μια πραγματική απειλή που σχετίζεται με τον πλήρη εκτοπισμό της χριστιανικής θρησκείας από την περιοχή όπου γεννήθηκε ο Χριστιανισμός. Στην Νιγηρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, οι ακραίοι φονταμενταλιστές, σφαγιάζουν ολόκληρα χριστιανικά χωριά».

Πηγή: www.ria.ru

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top