Με μία ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στρέφεται κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, για τον οποίο υποστηρίζει πως «τα ‘χε κάνει πλακάκια με την τρόικα».Σχολιάζοντας άρθρο του Γ. Στουρνάρα στους Financial Times, στο οποίο ο διοικητής της ΤτΕ κάνει λόγο για ένα «new deal» που χρειάζεται η Ελλάδα και για αναγκαία μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι όσο ήταν υπουργός Οικονομικών είχε απέναντί του τον Γιάννη Στουρνάρα στις θέσεις αυτές που εξέφραζε ο ίδιος, αλλά τώρα είναι ο διοικητής της ΤτΕ που «αναμασά» τις προτάσεις αυτές.

Διαβάστε την ανάρτηση του Γ. Βαρουφάκη:

«To 2015 ήμουν ο κακός της υπόθεσης επειδή αρνήθηκα να υποκύψω στις απαιτήσεις της τρόικας για ένα γελοιωδώς υψηλό 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα και γιατί αντιπρότεινα στο αποτυχημένο πρόγραμμα των δανειστών ένα σχέδιο ανάπτυξης που ονομάστηκε «Μια Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα» (New Deal). Δεν ήμουν μόνο ο κακός της υπόθεσης, αλλά έπρεπε να ασχοληθώ και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος τα ‘χε κάνει πλακάκια με την τρόικα στηρίζοντας την απόρριψη της πρότασης μου για νέα συμφωνία, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Νέα Συμφωνία θα κόστιζε στην Ελλάδα 85 δις ευρώ.

Χθες, ο καλός Διοικητής έγραψε στους Financial Times ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια Νέα Συμφωνία, αναμασώντας αποτελεσματικά τις προτάσεις μου από τον περασμένο χρόνο.

Όσον αφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες των δύο προτάσεων, αφήνω τον αναγνώστη να αποφασίσει ποια ήταν καλύτερη: Οι τεχνικές μου προτάσεις (για τις οποίες συνεργαστήκαμε με τους Jeff Sachs και Lazard) ή εκείνες της Τράπεζας της Ελλάδας;

Κάποιοι θα πουν κάλλιο αργά παρά ποτέ. Άλλοι μπορεί να πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο αυτός ο λαθροκυνηγός μετατρέπεται τόσο ξεδιάντροπα θεματοφύλακα είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι Ευρωπαίοι γυρίζουν την πλάτη τους σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που τόσο κακά υπηρετείται από τους λειτουργούς της».Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top