Τόσες αλύτρωτες πατρίδες έχουμε, εκατομμύρια Έλληνες εκδιώχτηκαν βιαίως από τις πατρογονικές τους εστίες και εκατοντάδες χιλιάδες βρήκαν οικτρό θάνατο από το λεπίδι των Τούρκων, των Βούλγαρων και των Αλβανών και όμως οι μαθητές του Γυμνάσιου-Λυκείου «ΩΘΗΣΗ» στην Σταμάτα Αττικής, προφανώς ωθούμενοι και από τους καθηγητές τους αποφάσισαν να διοργανώσουν γιορτή με την λήξη της σχολικής περιόδου για την…Αφρική. 


Θα υπάρχουν στην γιορτή διάφορα αντικείμενα του «αφρικανικού πολιτισμού» όπως κούκλες βουντού, αλλά και εκλεκτοί αφρικανικοί μεζέδες, ξέρετε από αυτούς που τους παρασκευάζουν εκτός των άλλων υλικών και με σάλιο, όπως μαθαίναμε από τα εκπολιτιστικά ντοκιμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης εμείς οι απολίτιστοι Έλληνες. 


Πέραν όμως του αστείου της υπόθεσης βλέπουμε ότι η λαγνεία των Ελλήνων για κάθε τι μη ελληνικό, αλλά και μη ευρωπαϊκό καλλιεργείται συστηματικά, από τον καιρό που όλες οι ινδικές, τουρκικές και αιγυπτιακές κλαψωδίες βαφτίστηκαν Έθνικ και τα δικά μας παραδοσιακά τραγούδια βαφτίστηκαν οπισθοδρόμηση και δείγμα «βλαχιάς». 


Είναι κρίμα να βλέπεις νέα παιδιά να μην συναισθάνονται ότι είναι φορείς ενός αξεπέραστου πολιτισμού και να προσπαθούν να βρουν πρότυπα, στην Αφρική, στην Ασία και οπουδήποτε αλλού εκτός από την Ελλάδα. Θα συνεισφέρουμε και εμείς όμως με μία πρόταση: 


Να στείλουμε Έλληνες αρχαιολόγους, τώρα που μάλλον ανακαλύφθηκε ο τάφος του μεγαλύτερου φιλοσόφου, του Αριστοτέλη, με δικά μας έξοδα φυσικά, να ανακαλύψουν τον τάφο του Σάκα του Ζουλού. 


Αυτό θα ήταν η πλέον ανεκτίμητη προσφορά των Ελλήνων στον παγκόσμιο πολιτισμό....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top