Ν. Νικολόπουλος: Ερώτηση στη Βουλή για την ΕΡΓΟΣΕ

Ν. Νικολόπουλος: Ερώτηση στη Βουλή για την ΕΡΓΟΣΕΤο μεγάλο σκάνδαλο της «διαιτησίας» στην αμαρτωλή σύμβαση 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ έφερε ξανά στη Βουλή με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος Βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.
Στην Ερώτησή του ο Ν. Νικολόπουλος ξεσκεπάζει με αδιάσειστα στοιχεία τη μεγάλη απάτη που διαπράχθηκε, προκειμένου να καλυφθεί ότι η απόφαση με αριθμ. πρωτ. Δ17α/13/247/Φ.8δ/06-11-2013 του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την υπαγωγή των διαφορών που προέκυψαν κατά την εκτέλεση της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ στη διαδικασία της διαιτησίας, ήταν εκπρόθεσμη και συνεπώς άκυρη.
Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του ο Ν. Νικολόπουλος, όταν διαπιστώθηκε αυτό, μεθοδεύτηκε η διόρθωση της ημερομηνίας έκδοσης της Απόφασης, μέσω της «ΟΡΘΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ» αυτής στις 29/11/2013, με τρόπο προφανώς παράνομο, που όμως δεν είχε αντιληφθεί κανείς, μέχρι την προηγούμενη σχετική Ερώτηση & ΑΚΕ του Ν. Νικολόπουλου, στην οποία ανέφερε ευθέως τις υποψίες του, που επαληθεύτηκαν πλήρως με τα στοιχεία που του δόθηκαν.
Το περίεργο, όμως, και ύποπτο είναι, συνεχίζει στην Ερώτησή του ο Ν. Νικολόπουλος, ότι την προφανή αυτή απάτη δεν είδε ούτε το τριμελές Διαιτητικό Δικαστήριο, μέλη του οποίου είναι ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ως Επιδιαιτητής, και ο ομότιμος Καθηγητής της Νομικής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχαήλ Σταθόπουλος, ως διαιτητής της ΕΡΓΟΣΕ.
«Μήπως η εγκληματική παράβλεψη εθελοτυφλία του Διαιτητικού Δικαστηρίου, και ιδιαιτέρως του κ. Παναγιώτη Πικραμμένου και του κ. Μιχαήλ Σταθόπουλου, μπροστά στην προφανή αυτή απάτη δείχνει, γιατί και οι αποφάσεις του που ακολούθησαν ήταν ΟΛΕΣ υπέρ της εταιρίας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ;»
διερωτάται χαρακτηριστικά στην Ερώτησή του ο Ν. Νικολόπουλος και συνεχίζει λέγοντας:
«Επίσης, τα παραπάνω μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε ότι, εκτός τις κατά παραγγελία των «εθνικών εργολάβων» νομοθετικές πρωτοβουλίες για το «ξέπλυμα» των παρανομιών της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ, που καταγγείλαμε με προηγούμενες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, είχαμε και κατά παραγγελία «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» της παραπάνω Απόφασης Υπουργού(!!!), προκειμένου να καλυφθεί το εκπρόθεσμο της εν λόγω Απόφασης.
Μιας απόφασης, που επέτρεψε στην εταιρία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, μέσω της «διαιτησίας», όχι μόνο να μην επιστρέψει τα τεράστια ποσά που, όπως διαπίστωσε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής στη σχετική ΕΚΘΕΣΗ του, είχε πληρωθεί παρανόμως, αλλά να καταφέρει αφενός να εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ακόμη ως αποζημιώσεις και αφετέρου να αποκτήσει ισχυρό έρεισμα για την απαλλαγή της από τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που είχαν ασκηθεί εναντίον της, όπως και εναντίον των επίορκων συνεργατών της στην ΕΡΓΟΣΕ;»
Κλείνοντας την Ερώτησή του ο Ν. Νικολόπουλος, εγκαλεί τον κ. Χρ.Σπίρτζη για το ότι διέλαθε επίσης της προσοχής του η προφανής αυτή απάτη και για το ότι δεν προέβη, όπως του ζητούσε με την προηγούμενη Ερώτησή του & Α.Κ.Ε., σε καμιά ενέργεια για την ανάκληση της παράνομης και συνεπώς άκυρης απόφασης του προκατόχου του Υπουργού, αλλά και για να επανορθωθούν οι συνέπειες αυτής, που με τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου στοίχισαν στο Ελληνικό Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια €.
Ακόμη, ο Ν. Νικολόπουλος εγκαλεί τον κ. Σπίρτζη, γιατί παρέλειψε να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη όσους ευθύνονται γι αυτή τη μεγάλη απάτη, και ζητά από τον κ. Χρ. Σπίρτζη να απαντήσει σε μια σειρά από καυτά ερωτήματα, ενώ κοινοποιεί την Ερώτησή του στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, τον Εισαγγελέα Διαφθοράς και την Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.
 
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top