Η λαϊκή παροιμία του θυμόσοφου Έλληνα ταιριάζει απόλυτα με τα όσα πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση στοEurogroup αλλά και τη θανατηφόρα ένεση των μέτρων, που δόθηκε στους εξαθλιωμένους οικονομικά Έλληνες πολίτες.

Πράγματι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατόρθωσε να πάρει την αξιολόγηση, που καρκινοβατούσε δύο χρόνια τώρα από την εποχή των Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς και μια ικανοποιητική δόση 10,3 δισ., όπως και το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος. Επίσης, ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να βγάλει από το κάδρο των Ευρωπαίων εταίρων μας τη χώρα μας, που έμοιαζε με καρικατούρα, με την Γκουέρνικα του Πικάσο και να τη βάλει και πάλι στη θέση που της αρμόζει. Τώρα, ο ξένος Τύπος και οι εταίροι μας λένε πως στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει σταθερότητα και το τρένο της οικονομίας να μπει ξανά στις ράγες. Οι δηλώσεις Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων μπορεί να δώσουν ένα μήνυμα σε επενδυτές πως η χώρα μας δεν κινδυνεύει από Grexit, αρκεί η κυβέρνηση να μην παρεκκλίνει από το πρόγραμμα. Όμως, αυτή η συμφωνία θα στοιχίσει πολύ στον ΄Ελληνα πολίτη, αφού από μεθαύριο κιόλας θα βλέπει να εξανεμίζονται και οι τελευταίες του οικονομίες, «θύματα» των «φορομπηχτικών» νόμων, που ψήφισε την περασμένη Κυριακή στο πολυνομοσχέδιο και, σε συνάρτηση με το Ασφαλιστικό και Φορολογικό, οι νεόπτωχοι θα αυξηθούν δραματικά.

Η μοναδική ελπίδα που έχει πλέον ο πολίτης είναι να μπορέσει η κυβέρνηση να εναρμονιστεί και να συντονιστεί με την πραγματική οικονομία, χωρίς τις γνωστές αριστερίστικες ιδεοληψίες και ο κ. Τσίπρας να καταστρώσει έναν οδικό χάρτη βασισμένο σε ένα παραγωγικό μοντέλο, επιτρέποντας στους ιδιώτες η επιχειρηματικότητα να διαμορφώσει και να αυτοπροσδιοριστεί, όπως αυτό προβλέπεται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Το στοίχημα, λοιπόν, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το γρηγορότερο να φέρουν την ανάπτυξη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στους εκατομμύρια ανέργους που, εδώ και έξι χρόνια, βρίσκονται σε αδιέξοδο. Επίσης πρέπει, επιτέλους, να εκμεταλλευτούμε τους νέους επιστήμονες σε καινοτόμες επιχειρήσεις και αντί να εξάγουμε επιστήμονες, να εξάγουμε καινοτόμα προϊόντα υψηλής τεχνογνωσίας.

Και, τέλος, ο κ. Τσίπρας να κρατήσει ερμητικά κλειστή την πόρτα στη διαπλοκή της παλιάς κοπής όσο και της νεοδιαπλοκής που, μάταια, επιτήδειοι προσπαθούν να δημιουργήσουν, υποβοηθούμενοι από ένα απαρχαιωμένο σύστημα δημόσιας διοίκησης.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top