Μεγάλη συζήτηση άνοιξε στο διαδίκτυο μετά το πρόσφατο περιστατικό με την τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, στον απόηχο της αδικαιολόγητης  κατάρριψης του ρωσικού Su-24 από τα τουρκικά F16, σε συριακό έδαφος.
 Αναγνώστες και σχολιαστές  των δυτικών μέσων ενημέρωσης κατακεραυνώνουν τις δυτικές κυβερνήσεις, χαρακτηρίζοντάς τις«άνανδρες και δειλές» ενώ τις κατηγορούν πως εθελοτυφλούνμπροστά στις σκανδαλώδεις προκλήσεις της Αγκυρας.
Αναγνώστες του βρετανικού Independent  και της αμερικανικής Wall Street  Journal  τονίζουν την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούςδικαίου από την Τουρκία στο Αιγαίο , ενέργεια που καθιστά παράλογητην συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ. Πολλοί επίσης σχολιάζουν πως «είναιντροπή για τις ΗΠΑ να στέλνει αμερικανούς πεζοναύτες για να προστατεύσουν τους τρομοκράτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας» και πως θα έπρεπε ήδη να έχουν «πετάξει την Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ».
 
Τηλεθεατές των  αμερικανικών τηλεοπτικών σταθμών  Fox News  καιCNBC  σχολιάζουν πως η Τουρκία παίζει «ρώσικη ρουλέτα» και θα έπερεπε η διεθνής κοινότητα να την αφοπλίσει πριν βρεθεί η ανθρωπότητα αντιμέτωπη με πιο επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ τονίζουν πως τους εκπλήσσει η στάση που κρατά το ΝΑΤΟ απέναντι στην αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top