Ο άγριος ξυλοδαρμός ενός βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου έρχεται δύο ημέρες μετά από την αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τον ρόλο του περιβόητου Λάμπρου στην περίθαλψη των μπαχαλάκηδων. Ο ξυλοδαρμός του κ. Οικονόμου δεν είναι πολιτική πράξη. Είναι εγκληματική πράξη από ένα παρακράτος.

Η ελληνική αστυνομία είναι ανίκανη να προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη που θέλει να κυκλοφορήσει σε ένα οποιοδήποτε σημείο αυτής της χώρας. Ανέχεται το άβατο στην Πλατεία Εξαρχείων που έχουν επιβάλει οι φίλοι του κ. Λάμπρου. Και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς, αφού οι αστυνομικοί δέχονται εντολές από την πολιτική εξουσία. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θέλει να έρθει σε διάσταση με τα «κινήματα» εκείνα που έκαψαν την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι υπόλογη για την πολιτική βία. Για τον ξυλοδαρμό του κ. Οικονόμου, όπως και για ό,τι άλλο συμβεί σε πολιτικούς της αντιπάλους.

Η βία φέρνει βία. Πόσο μάλλον όταν το συντεταγμένο κράτος αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους. Τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες επιβεβαιώνουν -δυστυχώς- την ρητορική στελεχών της κυβέρνησης Σαμαρά για τα «δύο άκρα». Ήμουν από εκείνους που είχαν αντιταχτεί σε αυτή την λογική. Δεν μπορούσα και δεν μπορώ ακόμη και σήμερα να πιστέψω ότι ένα νόμιμο κόμμα, το οποίο έχει μάλιστα γίνει και κυβέρνηση, είναι δυνατόν να έχει σχέσεις με ακραία στοιχεία. Ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα πρέπει να στηρίζει την νομιμότητα. Όχι να περιθάλπει ανθρώπους που κινούνται έξω από τα όρια που ορίζει ο νόμος.

Χτες ήταν ο κ. Οικονόμου. Αύριο ποιος; Όποιον επιλέξουν οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων. Κι αν συλληφθούν, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. Υπάρχει ο κ. Λάμπρου! Δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει νομική προστασία...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top