Ενας... Τζέιμς Μποντ με ευαισθησίες στήριξε τον ελληνικό Τηλεμαραθώνιο της UNICEF για τα προσφυγόπουλα που φιλοξένησε η ΕΡΤ2 την περασμένη Δευτέρα. Ο σερ Ρότζερ Μουρ (φωτό), ο οποίος υπηρετεί ως πρεσβευτής Καλής Θέλησης τη UNICEF σχεδόν 25 χρόνια, έστειλε ξεχωριστό μήνυμα στους Ελληνες τηλεθεατές παροτρύνοντάς τους σε βοήθεια. Οι προσφορές έφτασαν τα 270.000 ευρώ. Το τηλεφωνικό κέντρο της UNICEF δέχθηκε περισσότερες από 3.000 κλήσεις από όλη τη χώρα, ενώ τα SMS προσφοράς ξεπέρασαν τα 70.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 921.000 πρόσφυγες που έφτασαν ως σήμερα μέσω θαλάσσης στην Ευρώπη το 2015 πάνω από 1 στους 5 είναι παιδί.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφερε μπάλες με υπογραφές των παικτών που δημοπρατήθηκαν, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού Στάθης Ταυλαρίδης και Κώστας Τριανταφυλλόπουλος χάρισαν φανέλες με τις υπογραφές τους. Επίσης ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου παραχώρησε για τον σκοπό φανέλα με υπογραφές των παλαίμαχων παικτών της ομάδας.

Μηνύματα συμπαράστασης απηύθυναν μέσα από την εκπομπή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας και ο πρωθυπουργός. Μεταξύ των δωρητών ξεχώρισαν η Βουλή των Ελλήνων, η ΓΣΕΒΕΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Διεθνής Ενωση Αστυνομικών, το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, ο Σύλλογος Ολυμπιονικών, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών και δεκάδες δήμοι.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top