Ενεργειακό άνοιγμα στη Βενεζουέλα υλοποιεί ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, δημιουργώντας νέο «μέτωπο» τριβών και αντιπαραθέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικότερα τη Δύση.

Το άνοιγμα θα γίνει μέσω της συνεργασίας των Ελληνικών Πετρελαίων(ΕΛΠΕ)με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της “Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας” PDVSA, σε μία περίοδο, που αναμένεται να τρέξει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των 20 θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρέσβη της Βενεζουέλας Farid Fernandez, συνοδευόμενος από το διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ Γ. Στεργιούλη. Στη συνάντηση, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο μέσω δελτίου τύπου, ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε τη βούληση για συνεργασία με τη Βενεζουέλα, με έμφαση στον τομέα του πετρελαίου και στο πεδίο έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Η συνάντηση του υπουργού με τον πρέσβη της Βενεζουέλας ήταν η δεύτερη μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μετά από επίσημη πρόσκληση που δέχτηκε, ο Π. Λαφαζάνης συμφώνησε να επισκεφθεί άμεσα την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

Κατά την επίσκεψή του στο Καράκας ο Π. Λαφαζάνης θα συνυπογράψει Μνημόνιο Ενεργειακής Συνεργασίας με τον ομόλογό του υπουργό Πετρελαίου και Μεταλλείων, Asdrubal Chavez, ενώ αναμένεται να έχει σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης της Βενεζουέλας και προγραμματίζεται να υπογραφούν και άλλες διμερείς συμφωνίες από αξιωματούχους των δύο χωρών, κυρίως οικονομικού και εμπορικού περιεχομένου.


Πηγή


http://diulistirio.blogspot.gr/
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top