Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ επαναβεβαίωσαν την υποστήριξη της συμμαχίας προς την Ουκρανία μετά και την συνάντησή τους με ουκρανική αντιπροσωπεία.
Στις επαφές τους με τον Ουκρανό ομόλογό τους Στεπάν Πόλτορακ, οι υπουργοί του ΝΑΤΟ συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία και επιβεβαίωσαν την συμμαχική υποστήριξη προς τη χώρα αυτή.
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε το γεγονός πως η Ουκρανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τους βαριά οπλισμένους αυτονομιστές, οι οποίοι εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται από τη Ρωσία. Χαιρέτισε, παράλληλα, την προσπάθεια της Ουκρανίας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.
Στο κοινό ανακοινωθέν και οι υπουργοί του ΝΑΤΟ χαιρέτησαν την προσπάθεια της Ουκρανίας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.
«Η συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία σε πολιτικό και πρακτικό επίπεδο», είπε ο Στόλτενμπεργκ, σχολιάζοντας το κοινό ανακοινωθέν. Πρέπει να αναφερθεί πως στη σύνοδο υπήρχε και ελληνική αντιπροσώπευση, που προφανώς συμφώνησε σε όλα.
defence-point.gr

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top