Με εμφανή τα σημάδια της κούρασης και της αποχής από το αλκοόλ λόγω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η εξοντωτική μέθοδος που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική διαπραγμάτευση, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος δουλειάς.
Λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ, είπε ότι η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Έλληνα πρωθυπουργό κράτησε αρκετές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να συνεχιστεί χθες βράδυ ως τις τρεις το πρωί και να ξαναρχίσει πάλι σήμερα στις εννιά το πρωί.
«Είμαι εξουθενωμένος, είμαι κουρασμένος», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Δεν μου αρέσει αυτή η μέθοδος εργασίας που δεν με αφήνει να κοιμηθώ» (ούτε να πιω, θα ήθελε επίσης να πει), «δεν μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις κουρασμένοι» (και… ξενέρωτοι, θα ήθελε να προσθέσει). «Δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος εργασίας, ούτε για εμάς, ούτε για εσάς (τους δημοσιογράφους)», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τρικλίζοντας και μια φορά από την κούραση και όχι από το ποτό.
Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.
Όπως είπε, οι ηγέτες έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και των συνεπειών της. Πρόσθεσε ότι δε χρειάζεται να διεξαχθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα και είπε ότι οι ηγέτες καλούν να κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup του Σαββάτου.
Δώστε στον Γιούνκερ να μεθύσει, την Παρασκευή που δεν έχει συναντήσεις με τους Έλληνες, να είναι έτοιμος και κεφάτος το Σάββατο στο Eurogroup.

Δείτε τον Γιούνκερ τύφλα στο μεθύσι να κάνει βλακείες στη Σύνοδο Κορυφής στη Λετονία:

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top