«Χτύπημα» σε όλους τους βασικούς κλάδους στους οποίους η Ελλάδα διατηρεί συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα θέλουν να καταφέρουν με την πρότασή τους οι δανειστές. Τη στιγμή που –όπως υποστηρίζουν- δεν επιθυμούν την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις αλλά και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για να μην θιγεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ενσωματώνουν στο πακέτο τους:
1. Την επιβολή αυξημένου φόρου στις ναυτιλιακές εταιρείες. Ουσιαστικά ζητείται η αύξηση φόρου με βάση το τονάζ αλλά και η κατάργηση των προνομίων που ισχύουν επί δεκαετίες στην Ελλάδα
2. Την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% που είναι σήμερα στο 100%. Αυτό σημαίνει ότι ειδικά του χρόνου, ο φόρος για όλες τις εταιρείες θα είναι εξοντωτικός.
3. Την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 26% που είναι σήμερα στο 28%
4. Την αύξηση του ΦΠΑ και για τα ξενοδοχεία και για τα εστιατόρια. Υποτίθεται ότι τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο καταναλωτής. Ωστόσο, η ελληνική τουριστική επιχείρηση θα χτυπηθεί καίρια καθώς εκτός από όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν για όλες τις επιχειρήσεις (αυξημένος συντελεστής, αυξημένη παρακράτηση κλπ) θα πρέπει να ανταπεξέλθει και σε έναν ΦΠΑ ο οποίος θα είναι κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερος σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.
ΠΗΓΗ: δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top