ΤΟ 27% ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης στις εκτρώσεις η Ελλάδα

40.000 ανήλικες κάνουν έκτρωση κάθε χρόνο 

Την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση των νεαρών κοριτσιών για την αντισύλληψη, καταγράφει νέα βρετανική μελέτη την οποία συντόνισαν οι Πανεπιστημιακές Μαιευτικές-Γυναικολογικές Κλινικές του University of London και στην οποία τονίζεται, ότι μόλις το 3% των Ελληνίδων να προτιμά το χάπι όταν στη γειτονική (και οπισθοδρομική σε πολλά γυναικεία ζητήματα) Τουρκία το 9% των γυναικών προτιμά την αντισύλληψη με χάπι και στην Ευρώπη μία στις δύο γυναίκες επιλέγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Ειδικότερα:

-80.000 εκτρώσεις γίνονται ετησίως στην Ελλάδα, όσες και οι γεννήσεις
-150.000 εκτρώσεις γίνονταν ετησίως στην Ελλάδα προ κρίσης
-3% των Ελληνίδων παίρνει το χάπι, όταν αντισύλληψη με χάπι προτιμά το 45% των γυναικών στην Ευρώπη και το 9% των γυναικών στην Τουρκία!
-75% των ζευγαριών στην Ελλάδα χρησιμοποιεί προφυλακτικό
-27% των Ελληνίδων χρησιμοποιεί επείγουσα αντισύλληψη (χάπι της επόμενης ημέρας).
-2.000.000 δισκία πουλήθηκαν πέρσι στη χώρα μας

Στην έρευνα που έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρεται ότι η ελλιπής ενημέρωση των νεαρών γυναικών στην Ελλάδα είναι σε τέτοιο βαθμό αφού μόνο το 27% των Ελληνίδων καταφεύγει στο χάπι της επόμενης ημέρας (δηλαδή την επείγουσα αντισύλληψη) προκειμένου να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Πέρσι πουλήθηκαν δύο εκατομμύρια δισκία, ενώ τα «κλασικά» νεότερης γενιάς αντισυλληπτικά χάπια τα χρησιμοποιεί μόλις το 3% των Ελληνίδων. Αυξημένη είναι και η χρήση προφυλακτικού (το χρησιμοποιεί το 75% των ζευγαριών στην Ελλάδα, όταν παλιότερα το επέλεγε μόλις το 30%).

«Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Princess Royal University Hospital του Λονδίνου, τονίζει ότι οι εκτρώσεις έχουν οδυνηρές σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες ειδικά στις έφηβες. «Οι κοπέλες στιγματίζονται (σωματικά και ψυχικά), αφού πολλές από τις συνέπειες τις ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Οι σωματικές επιπτώσεις μιας άμβλωσης μπορεί να είναι προσωρινές όπως οι επιμολύνσεις, τα θρομβοεμβολικά επεισόδια, οι αιμορραγίες, η διάτρηση της μήτρας, ο τραυματισμός του εντέρου, η ρήξη του τραχήλου της μήτρας και ο τραυματισμός του ουρητήρα, ενώ ένα 5% των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε έκτρωση υφίσταται μόνιμη στειρότητα. Επίσης αμερικανικές έρευνες ενοχοποιούν τις εκτρώσεις για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού» λέει ο δρ. Χανδακάς. Πηγή: http://www.patrastimes.gr

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top