Απάντηση στη Δανάη Στράτου, σύζυγο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, δίνει η Airbnb για τα σπίτια που νοίκιαζε μέσω της πλατφόρμας, χωρίς να διαθέτει το απαραίτητο ειδικό σήμα του ΕΟΤ, όλα αυτά μετά την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» πως η σύζυγός του Γιάνη Βαρουφάκη νοίκιαζε μέσω αυτής της πλατφόρμας τα πολυτελέστατα σπίτια της σε Πλάκα και Αίγινα, χωρίς να τα δηλώνει στην Εφορία και χωρίς σήμα του ΕΟΤ. 
Το ακίνητο στην Αίγινα, δε, σύμφωνα με την «Daily Mail», εκμισθώθηκε πέρυσι έναντι 5.000 ευρώ την εβδομάδα. 

Ωστόσο, τόσο ο υπουργός όσο και η κα Στράτου είχαν απαντήσει ότι αν και δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να φέρουν σήμα του ΕΟΤ, ωστόσο τα χρήματα δηλώνονται κανονικά.
Ο επικεφαλής της Airbnb στην Ευρώπη Πάτρικ Ρόμπινσον απαντά σήμερα με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και τονίζει ότι ως εταιρεία «ζητάμε από τους οικοδεσπότες μας να επιβεβαιώσουν ότι θα ακολουθούν όλους τους τοπικούς κανόνες και νόμους, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών. Οι κανόνες μπορούν να είναι εξαιρετικά περίπλοκοι και φυσικά είναι διαφορετικοί στις 34.000 πόλεις που έχουμε παρουσία».
Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Ρόμπινσον δείχνει προς την πλευρά της κυρίας Στράτου για τυχόν ευθύνες.
Συνολικά το ζήτημα της φορολογίας ή μη των ιδιοκτητών που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για να νοικιάσουν το ακίνητό τους τέθηκε επί τάπητος και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα η Airbnb.
Στη διάρκεια αυτής ο κ. Ρόμπινσον υπεραμύνθηκε της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στη διαδικασία επιλογής του εκάστοτε οικοδεσπότη, ενώ πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα είναι «ανοιχτή» προς πάσα αρμόδια αρχή να ελέγξει συναλλαγές και έσοδα.
Ανέφερε πως «Έχουμε παραγωγικές συζητήσεις με φορείς σε πόλεις ανά τον κόσμο για τους κανονισμούς και τη φορολογία και είμαστε βέβαιοι ότι οι καλύτερες λύσεις θα έρθουν και στην Ελλάδα, μέσα από το διάλογο»


ΠΗΓΗ

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top