«Βόμβα» από τον Έλληνα πρωθυπουργό
Κυβερνητική πηγή: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία, αλλιώς όλα είναι ανοιχτά - Μας έχουν χρεοκοπήσει πολλές φορές μέχρι τώρα! Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!»Με το τελεσίγραφο «συμφωνία τώρα ή εκλογές» πάει ο κ. Τσίπρας για να συναντήσει σήμερα την κ. Μέρκελ, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.


Οπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας σε έλληνες δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης της ελληνικής αποστολής για Βρυξέλλες, ο έλληνας πρωθυπουργός προσδοκά ότι θα υπάρξει λύση μέχρι την άλλη εβδομάδα. Οι ίδιες πηγές απέδιδαν την αισιοδοξία που διατυπώνεται στο γεγονός πως «μετά το Παρίσι υπήρξε σημαντική πρόοδος και στις επαφές με το Brussels Group». 

Ωστόσο στη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, θα πει στη γερμανίδα καγκελάριο πως αν δεν επιτευχθεί σύγκλιση μέχρι τις 30 Απριλίου, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, τότε αυτή παύει να ισχύει και «όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και οι εκλογές». 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας θα πει στην κ. Μέρκελ πως η Ελλάδα «έχει διανύσει το 70% του δρόμου, ας κάνουμε το υπόλοιπο μαζί, δεν μπορούμε να βαδίζουμε μόνοι μας».

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή: «Αν η ηγεσία της ΕΕ ήθελε ρήξη, θα το έκανε στις 28 Φεβρουαρίου ή κάποια άλλη στιγμή στο μεταξύ» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «αν περιμένουν να υπογράψουμε, δεν θα το κάνουμε». 

Πάντως η εκτίμηση στην ελληνική αποστολή είναι πως μπορεί ακόμα και αύριο, στο Eurogroup της Ρίγα, να υπάρξει ένα σημαντικό βήμα, ενώ αν δεν επιτευχθεί άμεσα πρόοδος «θα υπάρξουν συζητήσεις και τις επόμενες ημέρες για να βελτιωθεί η κατάσταση».

Oσον αφορά τέλος τα σενάρια περί χρεοκοπίας της Ελλάδας, η ίδια κυβερνητική πηγή σημείωσε με σκωπτική διάθεση: «Μας έχουν χρεοκοπήσει πολλές φορές μέχρι τώρα! Πρώτη φορά ήταν στις 28 Φεβρουαρίου... Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!».

Η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί στις 3.30 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες. Ο κ.Τσίπρας μετά θα συναντηθεί και με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ.

Πηγή: ΠρώτοΘέμα
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top