ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Νικολόπουλος: Όχι άλλες ψυχές αδικοχαμένες

Μιλώντας σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, ο Βουλευτής Αχαΐας και Γεν.Γ. της Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Νικολόπουλος, για το τραγικό ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σχετικά με τους μετανάστες μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Τι έγινε ξαφνικά; Τις τελευταίες μέρες πλημμύρισε η Μεσόγειος με σαπιοκάραβα που θρυμματίζονται και παρασέρνουν στον θάνατο χιλιάδες ψυχές;

Εν μέρει είναι έτσι... Και ήταν μάλλον αναμενόμενο. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, που οι καιρικές συνθήκες γίνονται καλύτερες και ευνοούνται τα «ταξίδια της ελπίδας», οι δουλέμποροι ανά τον κόσμο βρίσκουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν «μπίζνες» με τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που συνωστίζονται στις ακτές της βόρειας Αφρικής και της Τουρκίας, έχοντας φύγει από την χώρα τους για πολλούς και διάφορους λόγους (πόλεμος, φτώχεια, αρρώστιες κ.λπ.).

Από την άλλη πλευρά όμως, αυτό που εσχάτως αντιλαμβανόμαστε λόγω των αλλεπάλληλων τραγωδιών δεν είναι, ούτε καινοφανές, ούτε ασυνήθιστο. Το αντίθετο. Αποτελεί μία τραγική καθημερινότητα που βιώνουν όμως μόνο όσοι έρχονται σε μεγαλύτερη επαφή με τα «κύματα» των μεταναστών. Όπως είναι για παράδειγμα, οι λιμενικοί στο Αιγαίο. Αν κάποιος ζούσε μερικά 24ωρα κοντά σε κάποιον λιμενικό στη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο, κλπ, θα καταλάβαινε τι πάει να πει... ήρωας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σχεδόν καθημερινά σώζουν ζωές από καρυδότσουφλα, αγνοώντας ποιοι είναι και από ποια χώρα προέρχονται ή εάν μεταφέρουν ασθένειες. Αυτοί είναι και οι άνθρωποι πού έρχονται αντιμέτωποι με τα αδίστακτα δουλεμπορικά κυκλώματα, ρισκάροντας τη ζωή τους.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι σημερινό. Και δεν είναι καν... ελληνικό. Όπως πολλά χρόνια τώρα γράφουμε, είναι ένα διεθνές πρόβλημα. Και η Ελλάδα, ως μία «γέφυρα» στον χάρτη μεταξύ Αφρικής, Ασίας και Ευρώπης, το αντιμετωπίζει διαχρονικά, σηκώνοντας ένα πρόβλημα που υπερβαίνει τις δυνατότητές της.

Δεν χρειάζονται λαϊκισμοί λοιπόν...

Όσο υποκριτικό είναι να γίνεται λόγος για «ξαφνική» αύξηση των μεταναστευτικών ροών, άλλο τόσο υποκριτικό είναι να παριστάνει κάποιος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ή να μην κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, προκειμένου να διαφυλάξει την κοινωνική ειρήνη εντός της χώρας, που ασφαλώς και κλυδωνίζεται στις περιοχές που συγκεντρώνονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Οργάνωση και σχέδιο. Αυτό χρειάζεται στη χώρα. Και τώρα και πάντα. Γιατί δεν γίνεται να... πάρουμε την χώρα και να την πάμε αλλού, ούτε να χτίσουμε τείχη στη θάλασσα.

ΓΕΜΙΣΕ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΜΕ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ
https://youtu.be/gV_aAF5Gsj8
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top