Το 1818 εκδόθηκε στη Βρετανία το γοτθικό μυθιστόρημα «Φρανκενστάιν» ή «Σύγχρονος Προμηθέας». Σ' αυτό πρωταγωνιστεί ο νεαρός φοιτητής Βίκτορ Φρανκενστάιν, ο οποίος επιδιώκει με μια σειρά ακραίων πειραμάτων να δημιουργήσει ένα «ζωντανό» ον συγκολλώντας μέλη νεκρών! Φυσικά, αυτό που προκύπτει από τις πυρετώδεις προσπάθειες του Φρανκενστάιν είναι ένα τέρας.
Τούτο το ανάγνωσμα μπορεί να φανεί χρήσιμο στον Αντώνη Σαμαρά, τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια εξαιρετική λογοτεχνική απόδοση των τερατογενέσεων που προκύπτουν από μακάβρια πειράματα -όπως εκείνο της απόπειρας συγκόλλησης της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι (με την προσθήκη της εξαϋλωμένης ΔΗΜ.ΑΡ.) ως «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις» που θα «σώσουν την πατρίδα».
Οι παρασκηνιακές συζητήσεις για το εγχείρημα τούτο δεν φανερώνουν τίποτε άλλο παρά ανεξήγητη ανασφάλεια και ηττοπάθεια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
Οποιο κι αν είναι το κομματικό πρόσημο στην εκάστοτε εκλογική ετυμηγορία των πολιτών, είναι γεγονός ότι η κοινωνική πλειοψηφία ανήκει στην παράταξη που εκφράζει η Ν.Δ. Δηλαδή, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι Ελληνες, χριστιανοί, με αγάπη για την πατρίδα και σεβασμό στα ήθη και στα έθιμα του τόπου. Δεν είναι ζηλωτές νεοφιλελεύθεροι ούτε νεωτερικοί αποδομητές ούτε έχουν κάποιον σεβασμό στα νεοταξικά ιδεολογήματα του εθνικού αποχρωματισμού και της κοινωνικής διάλυσης.
Από πού κι ως πού θα μπορέσει αυτή η κοινωνική πλειοψηφία να εκφραστεί από μια θλιβερή σκιά της Νέας Δημοκρατίας, που θα έχει συνενωθεί με τα απομεινάρια των πολιτικών μαφιών οι οποίες κατέστρεψαν τον τόπο και εξαθλίωσαν τους Ελληνες;
Αυτό είναι που χρειάζεται η πατρίδα μας για να απαλλαγεί από τον βρόγχο των Μνημονίων και τις αλυσίδες της φτώχειας και της ανεργίας; Η διαιώνιση της φαυλοκρατίας μέσω της νεκρανάστασης πολιτικών που έχουν ξοφλήσει και όζουν σαν τυμπανιαία πτώματα;
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνεχίσει το βλάσφημο φλερτ και τις ανάρμοστες σχέσεις με τα περιτρίμματα του πασοκισμού και τις σκωληκοειδείς αποφύσεις της διαπλοκής.
ΠΗΓΗ:"εφημερίδα Δημοκρατία"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top