Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι ζόρικα
Εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση των 1,8 εκατ. ευρώ που κατέθεσε ο Λεωνίδας Μπόμπολας αναμένει η αρμόδια εφορία !!!

Ήδη η έρευνα που έχει γίνει δείχνει ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να έχει το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της φοροδιαφυγής του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Ελλάκτωρ.
Η εμφάνιση αλλά και η κατάθεση των 1,8 εκατ. ευρώ φέρνει νέα προβλήματα στην οικογένεια Μπόμπολα.
Οι αρμόδιες φορολογικές αρχές αναμένουν από στιγμή σε στιγμή την εντολή από τον οικονομικό Εισαγγελέα που θα τους δίνει το δικαίωμα να αρχίσουν έρευνα που θα πιστοποιεί ότι είναι νόμιμα (έχoυν φορολογηθεί) τα 1,8 εκατ. ευρώ που κατέθεσε ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας για να απαλλαγεί από τις κατηγορίες.
Η έρευνα θα έχει ως επίκεντρο μόνο το ποσό της κατάθεσης που έγινε στην εφορία.
Ήδη η έρευνα που έχει γίνει δείχνει ότι ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να έχει το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ.
Πηγή του υπουργείου Οικονομικών έλεγε ότι σε αυτή τη φάση ακόμη και για τον κ. Μπόμπολα δεν είναι εύκολο να βρει 1,8 εκατ. ευρώ.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι η οικογένεια για να λάβει δάνειο 500.000 ευρώ έβαλε ως εγγύηση ακίνητο μεγάλης αξίας.
Η ίδια πηγή έλεγε ότι με βάση τις εντολές που είχαμε και την έρευνα, εκτιμώ ότι δεν μπορεί να το δικαιολογήσει.
Εμείς περιμένουμε την εντολή από τους oικονομικούς εισαγγελείς για να διερευνήσουμε από που προήλθαν τα χρήματα.
Πρόσθεσε ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν είναι δυνατό να λειτουργούν ως «πλυντήριο» του «μαύρου χρήματος».
Πρέπει η εφορία να γνωρίζει από που προήλθαν τα χρήματα.
Η ίδια πηγή μέσω του www.bankingnews.gr καλεί να δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα τα στοιχεία από που προήλθε το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ.
Το www. bankingnews.gr με τα δικά του στοιχεία θεωρεί ότι το ποσό αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τις αμοιβές της εργασίας παρότι κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Αυτό που γνωρίζουν όλοι πολύ καλά και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση είναι ότι για την εφορία οι μόνοι πλούσιοι είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Οι άλλοι απλώς περνούν καλά διότι έχουν τα λεφτά και δεν το γνωρίζει η εφορία.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ έχει σφιχτή πολιτική σε ό,τι αφορά τη μερισματική στρατηγική έναντι των μετοχών.
Το 2009 (5.450.755 ευρώ) και 2010 (18.169.184), συνολικά τα δύο χρόνια δόθηκε στους μετόχους το ποσό των 23.619.939 ευρώ.
Η συμμετοχή της οικογένειας Μπόμπολα της δίνει το δικαίωμα να εισπράξει το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.
Έμπειροι λογιστές λένε ότι μπορεί να χρηματοδοτήθηκε από την ίδια την εταιρεία με τη μορφή δανείου αλλά εδώ πρέπει ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας να προσκομίσει στις φορολογικές Αρχές τα παραστατικά.
Η μονή εταιρεία που έχει ταμειακά διαθέσιμα και είναι σε θέση να δώσει χέρι βοήθειας είναι η Αττική Οδός καθώς διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα 500 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters δήλωνε ότι εκπροσωπεί ορθά την Ελλάδα στο εξωτερικό και τόνισε ότι η σύλληψη του ήταν μια δυσάρεστη υπόθεση.
Ωστόσο το αρχικό ποσό που του καταλογίστηκε ήταν 4 εκατ.
ευρώ.
Όμως η πιο ευνοϊκή ρύθμιση της υπουργού Οικονομικών κας Νάντιας Βαλαβάνη για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που δεν έχουν να πληρώσουν περιλαμβάνει και αυτούς που έχουν και κυρίως αυτούς που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή.
Έτσι ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας ευεργετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣYΡΙΖΑ.

Το ελληνικό παράδοξο του φορολογικού μηχανισμού

Το πιο περίεργο στην υπόθεση είναι ότι οι φορολογικές αρχές και κυρίως οι υπάλληλοι που πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού δεν μπορούν να ελέγξουν τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα αν δεν πάρουν εντολή.
Δηλαδή η υπάρχουσα ελληνική νομοθεσία δεν δίνει το δικαίωμα στους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους.
Με τα νομικά τεχνάσματα των προηγούμενων κυβερνήσεων η διαπλοκή κοιμόταν ήσυχη διότι κανένας υπάλληλος δεν ήταν σε θέση να πάρει πρωτοβουλία αν δεν είχε λάβει προηγουμένως εντολή.
Έτσι δουλεύει ο φορολογικός μηχανισμός της χώρας ο οποίος φιλοδοξεί να πιάσει τη φοροδιαφυγή και κυρίως τους κακούς φοροκλέπτες.
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίοι με πενιχρά μέσα τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, πόσες εντολές πρέπει να βγάζουν την ημέρα για να δουλεύει μια φορολογική υπηρεσία;


ΠΗΓΗ
http://bankingnews.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/192748-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-1,8-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1.html


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top