Η Αργεντινή επέστρεψε χθές, για πρώτη φορά από το 2001, στις αγορές αντλώντας μέσω δημοπρασίας ομολόγων το ποσό των 1,4 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Buseniss Insider, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Axel Kicillof, με tweet του καταφέρθηκε εναντίον των οίκων αξιολόγησης λέγοντας πως “η αγορά δεν αποδέχτηκε τις συμβουλές των οίκων σαν τη Moodys, οι οποίοι κάνουν συνεχώς λάθος προγνωστικά”. O κ. Kicillof ανέβασε τους τόνους, γράφοντας πως “η αγορά δεν φοβήθηκε από τα όρνια και επένδυσε 1,4 δισ. δολάρια στη χώρα μας”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λόγω της πολιτικής χαμηλών επιτοκίων της FED, οι αγορές είναι πρόθυμες να πάρουν ορισμένα ρίσκα αποζητώντας ικανοποιητικά επιτόκια. Μερικοί επενδυτές μάλιστα, πιστεύουν πως μετά τις επικείμενες εκλογές του φθινοπώρου θα προκύψει μία νέα, πιο φιλική προς τις αγορές κυβέρνηση.

Το περασμένο έτος, η Αργεντινή υπέστη τεχνική χρεοκοπία μετά από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη με ομάδα hedge funds τα οποία απαιτούσαν την πλήρη αποπληρωμή των κρατικών τίτλων που κατείχαν και δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθωση του 2001.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τα εν λόγω hedge funds εξέφρασε τις ενστάσεις του σχετικά με την έκδοση νέων ομολόγων, υποστηρίζοντας πως με βάση τα δικαιώματα pari-passu η Αργεντινή δεν μπορεί να επιλέγει να ξεπληρώνει ορισμένους κατόχους κρατικών τίτλων έναντι άλλων. Τον περασμένο Φεβρουαρίο, όταν η χώρα επιχείρησε να εκδώσει ομόλογα, η ομάδα των hedge funds κατάφερε να μπλοκάρει την έκδοση, κάτι που επιχειρεί να κάνει και τώρα μέσω επιστολής της στη Deutsche Bank.


Πηγή:www.capital.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top