Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Oι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είναι σε φάση επανάκτησης του Χαλεπίου.Αυτή η εξέλιξη πανικοβάλει τον Υπ.Εξ της Γαλλίας που καλεί σε βομβαρδισμό των θέσεων του συριακού στρατού για να μην πέσει η πόλη “στα χέρια του Assad ». Σε δηλώσεις του που δημοσιεύει η « Washington post » ο Laurent Fabius προεικονίζει αεροπορικές επιδρομές κατά των συριακών δυνάμεων γεγονός που προδίδει τις πραγματικές προθέσεις της διεθνούς αντιτρομοκρατικής συμμαχίας.Φαίνεται ότι τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Γαλλίας συμπίπτουν για το Χαλέπι.
Το Χαλέπι για τους τούρκους θεωρείται ότι είναι οριστικά τουρκικό η επανάκτησή του από την Δαμασκό θα είναι γι αυτούς μια καταστροφή.Η ψευδοσυμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους εξελίσεται σε συμμαχία κατά του συριακού κράτους.Το Χαλέπι που δεινοπάθησε από όλες τις συμφορές κινδυνεύει να βρεθεί στη δίνη των αμερικανικών επιδρομών.
O Yπ.Εξ.της Γαλλίας Laurent Fabius κάλεσε τη διεθνή συμμαχία να κινητοποιηθεί για το Χαλέπι που απειλείται από το καθεστώς και τους τζιχαντιστές. “Μετά το Κομπάνι πρέπει να σώσουμε το Χαλέπι” τόνισε.Σε δημοσιεύματα σε Le Figaro, le Washington Post και Al Hayat ο γάλλος φέρεται να δήλωσε :
“Το Χαλέπι σήμερα είναι απέναντι στην απειλή που λειτουργεί ως τανάλια μεταξύ των βαρελιών με τα εκρηκτικά του καθεστώτος και των σφαγιαστών της Daech (ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)” Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας το Χαλέπι διαιρέθηκε έπειτα από τον Ιούλιο του 2012 στον δυτικό τομέα των κυβερνητικών και στον ανατολικό τομέα των ανταρτών. “Ο Bachar al-Assad και η Daech είναι οι 2 όψεις της μιας και ίδιας βαραβαρότητας” που στοχεύουν την μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση.
“Το να εγκαταλείψουμε το Χαλέπι είναι σαν να καταδικάζουμε 300.000 άνδρες γυναίκες και παιδιά σε μια φοβερή εναλλακτική : θανάσιμη παγίδα στις βόμβες του καθεστώτος ή βαρβαρότητα των τρομοκρατών της Daech” .
“Η Γαλλία δεν μπορεί να κωφεύει ούτε στον κατακερματισμό της Συρίας ούτε στην εγκατάλειψη των κατοίκων του Χαλεπίου σε μια ακραία τραγική τύχη.Γι αυτό με τους εταίρους μας της συμμαχίας οφείλουμε να φέρουμε τις προσπάθειές μας στο Χαλέπι.Με δύο ξεκάθαρους στόχους: να ενισχύσουμε την υποστήριξή μας στη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση και ν απροστατεύσουμε τον πληθυσμό από τα δίδυμα εγκλήματα του καθεστώτος και της Daech. Μετά το Κομπάνι πρέπει να σώσουμε το Χαλέπι” συμπεραίνει ο Laurent Fabius.
Η Γαλλία ως τώρα συμμετέχει σε χτυπήματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ αλλά όχι στη Συρία αν και ήταν πριν ένα χρόνο στο παρά πέντε για ν αβομβαρδίσει το συριακό κράτος.Στη συνάντηση του στο Παρίσι στις 31 Οκτωβρίου με τον Recep Tayyip Erdogan ο François Hollande είχε διαβεβαιώσει ότι για τη Γαλλία “η πόλη κλειδί αυτή τη στιγμή είναι το Χαλέπι “. (rtl.fr,reseauinternational.net 5/11/14)
ΥΓ. Laurent Fabius η Συρία δεν είναι Κορσική ……..ούτε Γουαδελούπη.
dimpenews.com
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top