Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διαδικασία για τη β΄ ανάγνωση του νομοσχεδίου, επέμεινε να μη συζητηθεί σήμερα η τροπολογία αλλά να επεξεργαστεί σε ειδική κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης με αυτή της Παραγωγής και Εμπορίου.
«Εάν στοιχειωδώς αναγνωρίζεται ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί μόνο με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οφείλεται να κάνετε το αίτημα αυτό δεκτό». τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, ζητώντας η πρόταση της να τεθεί σε ψηφοφορία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Επιτροπής ο οποίος απέρριψε το αίτημα με το επιχείρημα πως το διαδικαστικό θέμα διευθετήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να παραβιάσει τον κανονισμό.

«Σας υπέβαλλα συγκεκριμένο αίτημα και δεν είναι προς απάντηση, είναι προς απόφαση» επέμεινε η κ. Κωνταντοπούλου, μιλώντας για αντιδημοκρατική διαδικασία.

«Γνωρίζεται τη δημοκρατία ως γράμμα κενό» αντέδρασε ο Βιρβιδάκης.

«Δείξτε εσείς για εσάς τι είναι...» ανταπάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε ωστόσο να ζητά να διεξαχθεί ψηφοφορία, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Επιτροπής για στρατηγική... «αποφασίζομεν και διατάσομεν». «Στοιχειωδώς, αν σέβεστε τη δημοκρατία οφείλετε να ρωτήσετε την Επιτροπή» επέμεινε και το κοινοβουλευτικό θερμόμετρο δεν άργησε να χτυπήσει... «κόκκινο».

«Να μάθετε τρόπους και συμπεριφορά» αντέδρασε ο κ. Βιρβιδάκης.

«Από ποιον; Από εσάς που εγκρίνατε κατά πλειοψηφία σε άδεια αίθουσα 166 άρθρα;» απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ στον καβγά ενεπλάκη και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός κυρία Κωνσταντοπούλου έχει εγκαταλειφθεί» δήλωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ όρθιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής εγκάλεσε στην τάξη την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνέχισε να φωνασκεί.

«Για ποιο πράγμα κύριε Βιρβδιάδκη με εγκαλείτε στην τάξη, που σηκωθήκατε και όρθιος;» εξανέστη η κ. Κωνσταντοπούλου, και καταγγέλοντας το Προεδρείο και τον υπουργό Δικαιοσύνης για «απολυταρχικό καθεστώς» ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από τη συνεδρίαση.

«Τον ευτελισμό του κοινοβουλίου τον έχετε κάνει εσείς» αντέδρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ο τρόπος που ήρθε η τροπολογία δεν ήταν ο ορθότερος» τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πάντως πως το κόμμα του την κάνει αποδεκτή, καθώς επιλύει ένα θέμα που το περιμένει όλη η χώρα. Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του. «Δεν αποχώρησαν σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με την επιβάρυνση των πολιτών και αποχωρούν τώρα;» αναρωτήθηκε με νόημα.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top