Στην Ελλάδα πάλι δεν ξέρουν τίποτα...
Ξαφνικό «πάγωμα» για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, λίγες ημέρες πριν από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα.

Με δηλώσεις τους στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, και σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών:
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους) ανέφεραν πως η ευρωζώνη επανεξετάζει το αν η Ελλάδα χρειάζεται πρόσθετη ανακούφιση χρέους, καθώς οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και οι βελτιωμένες προοπτικές έχουν αλλάξει τα αριθμητικά δεδομένα.

«Δεν έχει αποφασιστεί αλλά ούτε έχει αποκλειστεί κιόλας», ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη, πως οι συνομιλίες για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους θα αρχίσουν μετά την τελική αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης της Αθήνας, που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης ανέφεραν πως η Αθήνα δεν έχει ενημερωθεί για τυχόν επανεξέταση του χρέους από τη ζώνη του ευρώ και πως η χώρα άξιζε μίας «ανακούφισης», όπως της έχουν υποσχεθεί.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, καθοριστικής σημασίας είναι πλέον το Eurogroup που θα γίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, συζήτησαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top