ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Λ. ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 «Η κυβέρνηση ζήτησε ονόματα και φωτογραφικές διατάξεις. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής.

Η απάντησή του - καταρχήν με 14 περιπτώσεις - αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφήνει έκθετο προσωπικά τον Πρωθυπουργό.

Αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το μόνο που ενδιαφέρει την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ είναι η εφαρμογή των εντολών των δανειστών, καθώς απαλλάσσουν τους τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος από κάθε ευθύνη στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, την ώρα που ασφαλιστικά ταμεία και μικροομολογιούχοι καταστράφηκαν από το κούρεμα των ομολόγων.

Το έγγραφο του κ. Ρακιντζή «αδειάζει» κυριολεκτικά την κυβέρνηση, καθώς αποκαλύπτει ξεκάθαρα παραβιάσεις ακόμη και του Συντάγματος, ψήφιση φωτογραφικών διατάξεων, πολλές από τις οποίες με ισχύ λίγων ημερών, ώστε να προλάβουν να ευνοηθούν υμέτεροι.

Ο τοίχος προστασίας, όπως αναφέρει εύστοχα ο επιθεωρητής, «χτίζεται» για να καταλυθεί κάθε έννοια κράτους δικαίου, καθώς παύουν ποινικές διώξεις, απαλλάσσονται υπεύθυνοι για αστικές και ποινικές υποθέσεις, νομιμοποιούνται «δωράκια» και δίνεται άφεση αμαρτιών για παρανομίες σε διοικήσεις εταιρειών που ιδιωτικοποιούνται.

Η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο παραβίασης της δημοκρατικής νομιμότητας αφού φθάνει στο σημείο να απαγορεύει στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να υποδεικνύει την άσκηση φορολογικών ελέγχων, ακόμη και εκεί που διαπιστώνει εξόφθαλμη φοροδιαφυγή.

Η κυβέρνηση ζήτησε ονόματα και φωτογραφικές διατάξεις. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Ζητώ την άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Αν και διαβεβαιώνω ότι ούτως ή άλλως μετά τις εκλογές, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε η εγγύηση ότι όλος αυτός ο βόρβορος και η σαπίλα θα καθαρίσουν με προσωπικές αποδόσεις ευθυνών. Κανένας ατιμώρητος».

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top