Εξακόσιες χιλιάδες Έλληνες περνάνε τα σύνορα κάθε μήνα για αγορές και παρεχόμενες υπηρεσίες.Το χάρο με τα μάτια της είδε 14χρονη από την Κοζάνη, μετά την επίσκεψη της σε οδοντίατρο των Σκοπίων για εξαγωγή νεογιλών δοντιών. Η νεαρή μαθήτρια πήγε με τους γονείς της την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στην γείτονα χώρα  και μετά την οδοντιατρική επέμβαση είχε ακατάσχετη αιμορραγία η οποία την οδήγησε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.
Η νεαρή νοσηλεύθηκε για τρεις ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», όπου και θα νοσηλευθεί μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας της.
Ο αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Βασίλης Καραγιαννίδης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρθηκε στο φαινόμενο της «μετανάστευσης», σε γειτονικές Βαλκανικές χώρες για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών. «Δεν αναφερθήκαμε στα περιστατικά, για να μη θεωρηθεί ότι βγήκαμε στην αντεπίθεση επειδή χάνουμε οικονομικά, ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε με αφορμή το τελευταίο συμβάν της συντοπίτισσας μας».
Ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε και άλλα παρόμοια περιστατικά που έχουν συμβεί όταν πολίτες κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες για φθηνότερες λύσεις. Τα τελευταία χρόνια και κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα, το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής συνομοσπονδίας του Ελληνικού Εμπορίου, περισσότεροι από 600.000 Έλληνες περνάνε κάθε μήνα τα σύνορα αναζητώντας φθηνότερες αγορές , αλλά και φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες.
Οι τιμοκατάλογοι των Σκοπιανών και των Βουλγάρων οδοντιάτρων μοιράζονται στα σύνορα και συνοδεύονται ενίοτε από την προσφορά της δωρεάν μεταφοράς. Η διαφορά με τους τιμοκαταλόγους των Ελλήνων συναδέλφων τους είναι χαώδης. Για παράδειγμα κατά μέσο όρο ένα σφράγισμα στην Ελλάδα στοιχίζει 50 ευρώ και στην Βουλγαρία 10! Μια εξαγωγή από 80 ευρώ προσφέρεται στα 30 αντίστοιχα και ούτω καθεξής.
Πηγή:antenna.gr/
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top