Αφότου ο Ντέιβιντ Κάμερον εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να συνταχθεί με την πολιτική ατζέντα του Nigel Farage (η πλειοψηφία του βρετανών σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα την μετανάστευση και μετά την οικονομία, ενώ ήδη δύο προβεβλημένα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος του Κάμερον μεταπήδησαν στο UKIP το τελευταίο διάστημα, το δε κόμμα του Farage απέκτησε για πρώτη φορά μια έδρα στη Βουλή νωρίτερα αυτόν τον μήνα) και ισχυριζόμενος ότι θα περιορίσει περαιτέρω τη μετανάστευση από την ΕΕ, αν αυτός επανεκλεγεί το 2015, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δηλώσει ότι "σκέφτεται" μια ΕΕ χωρίς την Βρετανία.

Αν η Βρετανία αποφασίσει ότι δεν θέλει απεριόριστο αριθμό μεταναστών από την Πολωνία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία (μέσα στους οποίους είναι πλήθη «ρομά») να εγκατασταθούν στα εδάφη της και να τρέφονται από τους πόρους της, θα την πετάξουν έξω από το κλαμπ τους, λέει η Μέρκελ, σύμφωνα με το DerSpiegel.Ο Cameron έχει υποσχεθεί να θέσει μια πρόταση για το σπάσιμο μιας από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ - την ελεύθερη κυκλοφορία και τα επιδόματα για τον καθένα από κάθε κράτος μέλος - τα Χριστούγεννα.Η αιτία για όλη αυτή την κατάσταση είναι το UKIP και ηδημοσκοπική εκτόξευσή του.

Πηγές είπαν στο Der Spiegel ότι η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι αν η Βρετανία επιλέξει να εμποδίσει τη μετανάστευση εκατομμυρίων φτωχών ανατολικοευρωπαίων στη χώρα τους, θα έχει «περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή» και θα αντιμετωπίσει την έξοδο από το κλαμπ των Βρυξελλών.

Ερωτηθείς τη Δευτέρα εάν η Μέρκελ έχει κάποια "κόκκινη γραμμή" με τον Κάμερον για τις ποσοστώσεις μετανάστευσης, ο εκπρόσωπος της, Steffen Seibert, χαρακτήρισε την ελεύθερη κυκλοφορία ως μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο επίτευγμα», είπε. «Για τη Γερμανία, η ελεύθερη κυκλοφορία δεν είναι κάτι διαπραγματεύσιμο», αναφέρουν οι New York Times.Στην επίθεση πέρασε και ο Μπαρόζο, ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν. «Η ελευθερία της κίνησης είναι μια πολύ σημαντική αρχή της εσωτερικής αγοράς», δήλωσε ο Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC.

«Θα προέτρεπα έντονα τη Βρετανία να μην αμφισβητήσει αυτή την αρχή», πρόσθεσε.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top