Πέρασαν 8 χρόνια από το εκπληκτικό Μουντομπάσκετ της Ελλάδας στην Ιαπωνία!

Η τελευταία φορά που ο Δημήτρης Διαμαντίδης φόρεσε το εθνόσημο ήταν στο Μουντομπάσκετ του 2010. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, μιλά για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής και δίνει την ευχή του εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ζητεί στήριξη για τους διεθνείς και αναφέρθηκε στις δικές του εμπειρίες με τη γαλανόλευκη. 


Αναλυτικά, ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε στη Metrosport για: 
-την εμπειρία του από τα δύο Μουντομπάσκετ που έπαιξε: «Ήταν μια τεράστια εμπειρία η συμμετοχή στις δυο αυτές διοργανώσεις και πραγματικά προσπάθησα να απολαύσω κάθε στιγμή αυτού του μεγάλου ραντεβού για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Υπάρχουν στιγμές που θα που μου έχουν μείνει αξέχαστες και συγκαταλέγονται στις κορυφαίες στην καριέρα ενός μπασκετμπολίστα». 


-το έπος του 2006: «Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων. Κερδίσαμε τους Αμερικανούς και προκριθήκαμε στον τελικό ενός Μουντομπάσκετ. Ήταν ένα τεράστιο κατόρθωμα και η παρουσία σε έναν τελικό αυτής της διοργάνωσης αποτελεί μεγάλη τιμή και τεράστια στιγμή για έναν αθλητή».

-τη σπουδαιότερη στιγμή του με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας: «Αναμφισβήτητα η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 2005, στο Βελιγράδι. Είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος με την Εθνική ομάδα της πατρίδας σου ύστερα μάλιστα από 16 χρόνια προσμονής και αναμονής για ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση για το ελληνικό μπάσκετ. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα για την καριέρα ενός αθλητή και χαίρομαι που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας». 

-τη γνώμη του για τη σημερινή Εθνική: «Νομίζω πως τα τεχνικά σχόλια που γίνονται και οι αναλύσεις είναι λεπτομέρειες όταν έρχεται μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά. Εμείς που έχουμε βιώσει πως είναι να αποτελείς μέλος αυτής της ομάδας γνωρίζουμε την πίεση, το άγχος αλλά και τη στεναχώρια που βιώνουν οι παίκτες όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Η ευχή μου να είναι υγιείς όλοι οι παίκτες και να επιστρέψουν στην Ελλάδα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς θα είμαστε μαζί τους ό,τι κι αν κάνουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Πηγή: Novasportsfm.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top