Ένα δύσκολο καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του κι ένα ζοφερό φθινόπωρο αρχίζει, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες επιστρέφουν στη βάση τους, όπου τους περιμένουν δόσεις φόρου εισοδήματος, το μπάχαλο του ΕΝΦΙΑ, ληξιπρόθεσμες οφειλές, η δαμόκλειος σπάθη των πλειστηριασμών και ο κατάλογος δεν έχει τέλος... Την ίδια ώρα, η Ευρώπη βυθίζεται στην ύφεση και επισήμως. Η Γερμανία, η τελευταία χώρα της Ευρωζώνης με θετικό ρυθμό ανάπτυξης, γύρισε κι αυτή σε αρνητικό πρόσημο, ενώ η Γαλλία, με αφορμή την πολιτική της αυστηρής λιτότητας, βιώνει μείζονα κυβερνητική κρίση.
 
Η ελληνική κυβέρνηση κάνει απεγνωσμένες κινήσεις να αλλάξει το κλίμα ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Άλλωστε, Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στη λήψη μέτρων ανακούφισης των οφειλετών, με ρυθμίσεις στα «κόκκινα» δάνεια και έξι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Από την άλλη, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, επιδιώκει το ευρωπαϊκό «οκέι» για την επιδότηση των παλαιών επιχειρηματικών δανείων μέσω μείωσης του επιτοκίου, ενώ το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει εξαετές πλάνο για την ανάκαμψη της οικονομίας την επομένη του Μνημονίου.
 
Αρκούν τα παραπάνω για να βελτιωθεί η εικόνα στην ελληνική αγορά, να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου, να νιώσει ασφάλεια η κοινωνία και ιδίως τα πληττόμενα χαμηλότερα στρώματά της, να αντιστραφεί το πολιτικό κλίμα, όπως ευελπιστούν τα κομματικά επιτελεία των συγκυβερνώντων; 
 
Επίσης στο περιοδικό Επικαιρα που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη διαβάστε επίσης :

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
Δυσκολίες στη συγκέντρωση των «180»
Έτοιμο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
 
Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΒΕΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΝΦΡΕΝΤ ΓΚΕΡΤΝΕΡ ΔΗΛΩΝΕΙ: ΜΥΘΟΣ Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top