Ομάδα φοιτητών   με συνθήματα, κυρίως για το θέμα των λεγόμενων «αιωνίων» φοιτητών,  εμπόδισαν   στο νεοεκλεγέντα Πρύτανη, καθηγητή της Νομικής Σχολής,   Θ. Φορτσάκη, να απευθύνει ομιλία, κατά τη σημερινή εκδήλωση από  τον Πρύτανη Θ. Πελεγρίνη.
Ο νέος Πρύτανης, παράλληλα με τα συνθήματα που ακούγονταν στη Μεγάλη Αίθουσα, δήλωσε προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας: «Αυτό που βλέπετε και ακούτε είναι το Πανεπιστήμιο που παραλαμβάνω. Αυτό το Πανεπιστήμιο, το διαλυμένο Πανεπιστήμιο, είναι ανύπαρκτο, ακάθαρτο, αφύλαχτο και διοικητικά αποδιοργανωμένο. Η νέα Πρυτανική Αρχή θα αγωνισθεί για την ανόρθωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, την ανάδειξη των αξιών του και τη μετάδοση της γνώσης, που είναι ταγμένο να διακονεί. Αυτά τα φαινόμενα θα αγωνισθούμε να εξαλειφθούν».
 Η τελετή πραγματοποιήθηκε   στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου, σε ειδική ανοικτή συνεδρίαση της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου,  όπου  εκτός από τα μέλη της Συγκλήτου, παρέστησαν πολλοί πανεπιστημιακοί, διοικητικά στελέχη και φοιτητές.
Κατά την εκδήλωση ο Πρύτανης καθηγητής   Θ. Πελεγρίνης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει συνοπτικά τον απολογισμό της Πρυτανείας για τα έτη 2010-2014, αναφερόμενος στα έργα και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και στις αντιξοότητες που αντιμετώπισε η Ανώτατη Εκπαίδευση και το Πανεπιστήμιο Αθηνών όλο αυτό το διάστημα (Εδώ  το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Πελεγρίνη  ).
Πηγή : esos.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top