Την τρίτη κατά σειρά επίσκεψή της στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών Βούλας Κ.Κ.Π.Α (πρώην ΠΙΚΠΑ) με σκοπό την προσφορά μεγάλης ποσότητας προμηθειών σε φρέσκα γεωργικά προϊόντα, πραγματοποίησε η Γραμματεία Αλληλεγγύης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με επικεφαλής τη γραμματέα Μίκα Παπά Σέβου και τον Περιφερειάρχη της γραμματείας Χρήστο Σταθόπουλο ο οποίος φροντίζει και για την εξασφάλιση των αγαθών που προσφέρουν αγροτοπαραγωγοί της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας. Στις προηγούμενες επισκέψεις της η Γραμματεία είχε προσφέρει και άλλα είδη ανάγκης, όπως παπλώματα, κλινοσκεπάσματα κ.α.

Το κλιμάκιο της Γραμματείας ενίσχυσε με την παρουσία του και ο γενικός γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννης Μοίρας που έγινε δεκτός από την αναπληρωτή διευθύντρια του πρώην ΠΙΚΠΑ Έφη Μίχου, η οποία και τον ξενάγησε σε χώρους και εγκαταστάσεις και τον σύστησε στο προσωπικό και στα παιδιά, μιλώντας και παίζοντας μαζί αρκετή ώρα.

Ο γ.γ. του Κινήματος ενημερώθηκε αναλυτικά από το προσωπικό για τις ανάγκες και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου πλαισίου, εστιάζοντας στο γεγονός ότι οι συνεχείς κρατικές περικοπές σε προσωπικό και χρηματοδότηση δεν σταματούν ούτε καν μπροστά σε μία τόσο σημαντική και ευαίσθητη υπόθεση όπως είναι εκείνη της φροντίδας ανάπηρων παιδιών.

Σε μία χαρακτηριστική αναφορά του ο Γιάννης Μοίρας είπε:

«Σας μεταφέρω τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες εκ μέρους του Κινήματος και του προέδρου μας Πάνου Καμμένου για τον τεράστιο αγώνα που καταβάλλετε για τη φροντίδα αυτών των παιδιών και μάλιστα, υπό δυσμενείς συνθήκες τις οποίες διαμορφώνουν οι δραστικές περικοπές προσωπικού και οικονομικών πόρων, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Υγεία και Παιδεία αποτελούν τομείς κρατικής ευθύνης και μέριμνας στους οποίους δεν χωρά καμιά περικοπή, αλλά αντιθέτως απαιτείται ενίσχυση, πόσο μάλλον στο θέμα της φροντίδας αναπήρων παιδιών που αποτελεί βασικό κριτήριο για την ανθρωπιά, την ευαισθησία, την υπευθυνότητα και τον πολιτισμό του κράτους και της Πολιτείας.

Εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κάνουμε το χρέος μας κόντρα στα μνημόνια και τις περικοπές, δίνοντας μάχες εντός και εκτός Κοινοβουλίου για προστασία και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ιδίως των δομών Υγείας και όπου μπορούμε προσφέρουμε και μία πιο άμεση στήριξη σε είδη ανάγκης μέσω της Γραμματείας Αλληλεγγύης του Κινήματός μας

Και πάλι σας συγχαίρουμε».

Η επόμενη δράση της Γραμματείας Αλληλεγγύης είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 28/8 στο κέντρο απεξάρτησης και αποκατάστασης νέων «Φιλήμων».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top