Η όποια απόφαση της Interpol ενδέχεται να περιπλέξει τη διπλωματική κρίση στην Ουκρανία, καθώς ο αποπεμφθείς Γιανουκόβιτς επιμένει πως είναι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας.

Το αίτημα των νέων ουκρανικών Αρχών για έκδοση «Κόκκινης Ειδοποίησης», εξετάζει η Interpol. Κάτι που συνιστά -ουσιαστικά- διεθνές ένταλμα σύλληψης, σε βάρος του αποπεμφθέντος Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

«Λάβαμε αίτημα από τις ουκρανικές αρχές για την έκδοση Κόκκινης Ειδοποίησης, της προσθήκης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς στον διεθνή κατάλογο καταζητούμενων, με στόχο τη σύλληψή του λόγω των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του για κατάχρηση εξουσίας και δολοφονίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Interpol, προσθέτοντας πως το αίτημα παρελήφθη την 5η Μαρτίου.

Η όποια απόφαση της Interpol ενδέχεται να περιπλέξει την διπλωματική κρίση στην Ουκρανία, καθώς ο κ. Γιανουκόβιτς επιμένει πως είναι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας. Αποπέμφθηκε από την προεδρία στα τέλη Φεβρουαρίου με ψήφο της Βουλής, διαδικασία με αμφίβολη συνταγματική νομιμότητα.

Ο κ. Γιανουκόβιτς έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία, η οποία -ως γνωστόν- δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη, τη μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση.

iefimerida.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top