Η συνεύρεση του Κώστα Καραμανλή και δεκατριών «γαλάζιων» βουλευτών για φαγητό προκαλεί, όπως και να το κάνουμε, ενδιαφέρον. Το ραντεβού δόθηκε στην ταβέρνα «Παλιές Αναμνήσεις» το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας. Η πρωτοβουλία ανήκε στον Δάνη Τζαμτζή, ο οποίος έφερε, μάλιστα, αγριογούρουνο και λαγό που κυνήγησε στην Πέλλα, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Γιώργος Βλάχος, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Θόδωρος Σολδάτος, ο Ευθύμιος Καρανάσιος, η Μαρία Αντωνίου, η Ασημίνα Σκόνδρα, η Ασπασία Μανδρέκα, ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Σάββας Αναστασιάδης, ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Τιμολέων Κοψαχείλης και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός πέρασε την πόρτα της ταβέρνας λίγο μετά τις οκτώμισι, το κλίμα στην παρέα ήταν ευχάριστο, τα ανέκδοτα και τα αστεία έδιναν κι έπαιρναν, μέχρι που, όπως ήταν φυσικό, η κουβέντα πήγε και στις πολιτικές εξελίξεις. Η συζήτηση έφτασε μέχρι το μακρινό 1997 και στο πώς εκλέχθηκε αρχηγός του κόμματος ο Κώστας Καραμανλής, ώσπου η «ανάλυση» ήρθε στο σήμερα. Συμφωνα με τους παριστάμενους, ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως «ο Αντώνης Σαμαράς κάνει τιτάνια προσπάθεια και πρέπει όλοι να τον στηρίξουμε. Να συνεχίσει αυτό που έχει ξεκινήσει...» και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε απ' όλους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
 
Πέρα όμως από τη χαλαρή ατμόσφαιρα της βραδιάς, τα αστεία και τις αναμνήσεις από το παρελθόν, όλοι αποκρυπτογράφησαν το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού όσον αφορά στις επικείμενες ευρωεκλογές: «Νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά». Με λίγα λόγια, ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε στους συνδαιτυμόνες του αυτό που είχε πει και στον Αντώνη Σαμαρά κατά την τελευταία τους συνάντηση, πριν από λίγο καιρό, όπως πρώτα είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα»: «Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει στις ευρωεκλογές έστω και με μία ψήφο διαφορά».
 
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα εθνικά ζητήματα, για τα οποία έδειξε ανήσυχος. Η θέση του ήταν ξεκάθαρη: «Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση απ'όλους στο εσωτερικό και ενιαία γραμμή προς τα έξω...».
 
Το μικρό «γλέντι» που στήθηκε στη Ραφήνα κράτησε περίπου ως τα μεσάνυχτα, οι παριστάμενοι έφαγαν και γλυκό που είχε στείλει βουλευτής ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, κι είπαν να τα ξαναπούν. Μετά τις ευρωεκλογές...

Επίκαιρα
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top