Ταλαντούχος, φιλοσοφημένος, αυθεντικός. Ενας απλός άνθρωπος. Και η απλότητα όμως καμία φορά είναι δύσκολη υπόθεση. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μίλησε στη «δημοκρατία» για το πώς γίνεται μια «μουρμούρα» να προκαλεί τόσα γέλια.
Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου η επιτυχημένη σειρά του Alpha «Mην αρχίζεις τη μουρμούρα» σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης από την αρχή της σεζόν, καθώς στο νεανικό κοινό σημείωσε 44,6%! Το σίριαλ, όπως είναι φυσικό, θα συνεχιστεί και την τηλεοπτική σεζόν 2014-2015 στον Alpha και θα προβάλλεται από τον Οκτώβριο τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που κλέβει τις εντυπώσεις με το χιούμορ του ως Ηλίας, εξηγεί πώς «γεννήθηκε» αυτή η συνεργασία.
«Οταν διάβασα τα κείμενα του σεναρίου, ήξερα ότι το σίριαλ θα έχει ανταπόκριση από τον κόσμο, αλλά δεν περίμενα τόσο μεγάλη αποδοχή. Βέβαια η “Μουρμούρα” είναι αγαπητή γιατί μέσα από τους ήρωες είναι σαν να βλέπεις τους γείτονές σου, τον εαυτό σου στην κρεβατοκάμαρα με τη σύζυγό σου. Είναι ο καθρέφτης και η καθημερινότητα του Ελληνα».

Πόσο δύσκολο είναι να κρατηθεί ένας γάμος 20 ετών, ενώ το παιδί έχει φύγει από το σπίτι;
«Θέλει πολλή δουλειά. Η Μαρίνα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) και ο Ηλίας, από τη στιγμή που φεύγει το παιδί τους από το σπίτι για να σπουδάσει, γίνονται οι ίδιοι παιδιά. Και αρχίζουν πάλι το φλερτ και το χιούμορ. Είναι σαν να ξαναγνωρίζονται. Και ερωτικά είναι σαν τον σκύλο με τη γάτα. Η Μαρίνα και καλά τού αντιστέκεται. Πάντως πιστεύω ακράδαντα ότι η γυναίκα είναι αυτή που κρατά τον γάμο, γιατί κάνει τεράστια υπομονή. Οι άνδρες είμαστε πάντα μωρά παιδιά. Και το ενδιαφέρον στη σειρά είναι ότι και στο νέο ζευγάρι, τη Βάσω και τον Χάρη, η κοπέλα κάνει υπομονή, εργάζεται, ενώ ο νεαρός μαγειρεύει και κάνει τις δουλειές στο σπίτι. Κακά τα ψέματα. Το λέω και στη θεατρική παράσταση “Caveman”, oι γυναίκες ρυθμίζουν τις σχέσεις, τις αναλύουν, προσφέρουν τις λύσεις στα προβλήματα, έχουν μάθει να διεκδικούν. Μπορεί οι γυναίκες να λένε μεταξύ τους ότι “άνδρες δεν υπάρχουν πια”. Δεν ισχύει αυτό. Το αρχέτυπο εξακολουθεί να υπάρχει. Ο άνδρας θα δώσει σιγουριά και προστασία στην γυναίκα».

Μαρία Ανδρέου - Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top