Ο υποψήφιος της ΝΔ για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών κ. Αδαμόπουλος απέσπασε μόνο το 23,14% των ψήφων. Αυτό ίσως είναι το μικρότερο ποσοστό που έχει λάβει η ΝΔ στον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας.
 
Πρώτος ήρθε ο κ. Αλεξανδρής που στηρίχθηκε κυρίως από ΔΗΜΑΡ και άλλους κεντροαριστερούς και ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, θα εκλεγεί πρόεδρος στον δεύτερο γύρο.
Τεράστια ήταν επίσης η αποχή καθώς και τα λευκά και τα άκυρα. Συγκεκριμένα από τους 21.471 εγγεγραμμένους δικηγόρους στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ψήφισαν μόνο 12.366 δικηγόροι, δηλαδή ποσοστό 57,59%. Επίσης ισχυρή ήταν η αποδοκιμασία από τα λευκά και τα άκυρα τα οποία συνολικά ανήλθαν σε 1.128, δηλαδή ποσοστό 9,12%. Επομένως, συνολικά η αποχή μαζί με τα λευκά και τα άκυρα ανήλθαν στο 51,53%.
 
Οι περισσότεροι δηλαδή δικηγόροι της Αθήνας, στην ουσία αποδοκίμασαν το συνδικαλιστικό τους όργανο, το οποίο δεν έκανε όσα θα μπορούσε να κάνει για να προστατέψει τόσο το λαό όσο και τους ίδιους από τις δυνάμεις οικονομικής κατοχής.
 
ΥΓ. Από τα πιο πάνω βγαίνει ένα μεγάλο πολιτικό δίδαγμα. Το ισχύον πολιτικό σύστημα δεν έχει καν ανάγκη την ψήφο των δυσαρεστημένων, καθώς και τα λευκά και τα άκυρα. Ακόμα κι ένας δικηγόρος να ψήφιζε, το συνδικαλιστικό όργανο θα συνέχιζε τη λειτουργία του. Αν όμως οι δικηγόροι προσέρχονταν μαζικά και ψήφιζαν συνδυασμούς πέρα από το ισχύον πολιτικό σύστημα (γιατί υπήρχαν και τέτοιοι), μόνο τότε θα άλλαζαν τα πράγματα.
Επομένως, από εδώ και πέρα όχι αποχή, αλλά ανατροπή. 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top