Η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε σεντ σε διεθνή υποστήριξη, όσο η χώρα δεν προωθεί τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel.
«Προωθούμε μια πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ η οποία βασίζεται στην εκτίμηση ότι το ευρώ είναι καλό για τη χώρα μας, για τις δουλειές μας, και για την ευημερία μας. Για αυτό και υποστηρίζουμε τη διάσωση του ευρώ», δήλωσε μιλώντας στην κάτω Βουλή.
«Βασίζουμε τις ενέργειές μας στην αρχή του quid pro quo. Ούτε σεντ για τους Έλληνες όσο δεν είναι πρόθυμοι να εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις. Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα διότι η αλληλεγγύη θα ερχόταν για το τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Tο ελληνικό ζήτημα είναι hot topic για τους Γερμανούς ψηφοφόρους, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble παραδέχθηκε ότι...
η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για να κλείσει ένα χρηματοδοτικό κενό, και ένα ποσό των 11 δισ. ευρώ δεν είναι μη ρεαλιστικό.
Από την πλευρά της η Merkel υπήρξε πιο επιφυλακτική, δηλώνοντας επανειλημμένως ότι είναι πρόωρο να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα λάβει τρίτο πακέτο διάσωσης.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top