Στην αύξηση της επιδότησης για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών σε πρατήρια καυσίμων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας, προκειμένου να μην οδηγηθούν σε «λουκέτο» λόγω του αυξημένου κόστους, προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με πρόταση που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, θα πραγματοποιηθεί μελέτη -σε συνεργασία πιθανώς και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού- προκειμένου να χαρτογραφηθεί πλήρως η αγορά στις περιοχές αυτές με λεπτομερή στοιχεία για τον τζίρο που κάνει κάθε πρατήριο. Με βάση τα στοιχεία αυτά θα αποφασισθεί το ύψος τής επιπλέον επιδότησης για την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών. Ετσι, εκτιμάται ότι θα αποφευχθούν δύο δυσμενείς εξελίξεις: να μην κλείσουν πρατήρια και να μην αυξηθούν υπέρμετρα οι τιμές των καυσίμων, προκειμένου οι πρατηριούχοι να καλύψουν το κόστος εγκατάστασης του συστήματος. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν αποφασισθεί, τα συστήματα εισροών-εκροών στα πρατήρια (πρόκειται για την υπόλοιπη Ελλάδα, δηλαδή πλην των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λαρίσης, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων) θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί ή να έχουν γίνει οι συμβάσεις με τις εταιρείες μέχρι τέλος Μαρτίου 2014.
Από χθες, εξάλλου, ξεκίνησε η έναρξη υποβολής αιτήσεων...
για την ενίσχυση της εγκατάστασης συστημάτων εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμων που βρίσκονται στους νομούς Λαρίσης, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων. Υπολογίζεται ότι θα ενταχθούν στη δράση περί τα 600 πρατήρια και δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα.
Χθες, ξεκίνησε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η λειτουργία της βάσης δεδομένων που υποδέχεται τα στοιχεία από τα συστήματα στα πρατήρια, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα που θα επεξεργάζεται τα στοιχεία και θα προβαίνει σε εκτίμηση κινδύνου.

Kαθημερινή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top