Εχομεν καυτά νέα από τας νήσους Γκαλαπάγκος! Το «ιγκουάνα» (όπως αποκαλεί τον Κώστα Σημίτη ο Γιώργος Τράγκας) πήγε στο διήμερο μνημόσυνο της πασοκάρας. Δεν έγινε γνωστό αν τσάκισε τα παξιμαδάκια, αν καβάντζωσε κόλλυβα για να τα φάει αργότερα κι αν έγινε ντίρλα από τα κονιακάκια. Ωστόσο, έγινε παγκοσμίως γνωστό ότι μίλησε. Μεταξύ άλλων είπε: «Η υποτίµηση των πολιτών υποτιµά τη χώρα. Η συγκάλυψη της αλήθειας από τους πολιτικούς δηµιουργεί µια κοινωνία η οποία δεν µπορεί να λύσει τα προβλήµατά της. Που γίνεται έρµαιη δηµαγωγών, τσαρλατάνων, που πιστεύει σε “ψεκασµούς”, προσβλέπει σε σβάστικες και ελπίζει σε µάγους µε ταχυδακτυλουργίες που θα βρουν από το πουθενά χρήµατα και πετρέλαια».
Αφού διαβάσατε απόσπασμα από τη δημηγορία του «ιγκουάνα», βάλτε το χέρι στην καρδιά και πείτε: Δεν είναι σπουδαίος ο τίτλος της ταινίας «Κοίτα ποιος μιλάει...»;
Μιλάει για υποτίμηση των πολιτών εκείνος που παρουσίαζε το ευρώ και την ΟΝΕ σαν τη Βαλχάλα, τον Παράδεισο, τη νήσο των Μακάρων! Μιλάει για δημαγωγούς και τσαρλατάνους ο εφευρέτης της «δημιουργικής λογιστικής» (χωρίς σως για να γλιστράει) και ο αρχιερέας της παρακμής.
Μάγοι
Ειρωνεύεται τον λαό που υπερχρέωσε με τα ολυμπιακά έργα και τα λοιπά καραγκιοζιλίκια της διακυβέρνησής του, αναφερόμενος στους «ψεκασμούς», τους οποίους πιστεύει το -κατ' εκείνον- πόπολο. Μα, είναι εξαιρετικά πιο δημιουργικό και ανταποκρινόμενο στην αλήθεια να πιστεύεις στους ψεκασμούς παρά στην παραμύθα...
της «Ευρώπης των υπηρεσιών» και στο χρυσοπληρωμένο φούμαρο του Χρηματιστηρίου. Ο Κώστας Σημίτης, των Ιμίων, του Οτσαλάν, της διαπόμπευσης της Ελλάδας, έφερε τους Γερμανούς στην Ελλάδα δίχως να φοράει σβάστικα. Το μόνο που φορούσε ήταν το ξινισμένο χαμόγελό του. Το κόμμα του και οι Τσουκάτοι του φορούσαν τα νοερά παράσημα της Siemens, τις χορηγίες της, τις βαλίτσες της και τα συμβόλαιά της.
Οι μάγοι και οι ταχυδακτυλουργίες που μέμφεται ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αναπόσπαστα μέρη από την καθημερινότητα της σοσιαλιστικής πανίδας που κατέφαγε τα σωθικά της Ελλάδας. Βροντούσε ο Ολυμπος κι άστραφτε η Γκιόνα από τις υπογραφές των απευθείας αναθέσεων έργων και τις... χρηστές διαχειρίσεις των κρατικών ταμείων επί των ημερών του. Σφύριζαν δισεκατομμύρια πάνω από τα κεφάλια μας και στο τέλος μας... σφύριξαν και τον λογαριασμό.
Κοίτα ποιος μιλάει...
 

Παναγιώτης Λιάκος - Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top