Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το δικαστήριο στα τρία μέλη του ρωσικού γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot με την κατηγορία του χουλιγκανισμού υποκινούμενου από θρησκευτικό μίσος.
Αρχικά ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει φυλάκιση τριών ετών στα μέλη του συγκροτήματος, ενώ η δικαστής Μαρίνα Σίροβα επανέλαβε τα επιχειρήματα του εισαγγελέα και υπογράμμισε ότι οι κατηγορούμενες δεν έδειξαν καμία «μεταμέλεια», διατάραξαν «τη δημόσια τάξη» και «προσέβαλαν το αίσθημα των πιστών».
Οι δικηγόροι των Pussy Riot από την πλευρά τους ζήτησαν την αθώωση των πελατισσών τους και δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση στα ρωσικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί πολλές δεκάδες άτομα για να συμπαρασταθεί στις γυναίκες, όπως και όσοι ήθελαν να δουν την καταδίκη των γυναικών.
Στο μεταξύ η Διεθνής Αμνηστία επέδωσε στην πρεσβεία...
της Ρωσίας στο Λονδίνο ένα κείμενο συμπαράστασης στις Pussy Riot, ενώ την υποστήριξή τους έχουν εκφράσει ο Πολ Μακάρτνεϊ, η Μπιορκ, η Μαντόνα καθώς και ο φυλακισμένος πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top