Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή την κατάθεση της υποψηφιότητας του για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νεας Δημοκρατιας.έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Την ιστορική αυτή στιγμή που η πολιτική  χρειάζεται περισσότερο ίσως απο ποτέ στη νεοτερη  ιστορία τη λαϊκή στήριξη και συμμετοχη στη κοινή προσπάθεια να περάσουμε τις συμπληγάδες της ύφεσης, της ανεργίας και της υπανάπτυξης, οι Πολιτες αποστασιοποιούνται απο τα πολιτικά δρώμενα.
Μοιραίο επακόλουθο είναι η αμφισβήτηση του κοινοβουλευτισμού , που στηριζόμενος στις αρχές της φιλελεύθερης οικονομίας, κατέλυσε την φεουδαρχία. Ήδη η κοινοβουλευτική δημοκρατία εμφανίζει σημεία αλλοίωσης. Ακραίες δυνάμεις αναπτύσσονται στις παρυφές του κοινοβουλευτισμού υποσχόμενες αντιμετώπιση των προβλημάτων του Λαού μέ αμφιβόλου αποτελεσματικότητας λύσεις και ολοκληρωτικου τυπου μεθοδους.
Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής  αποτελεί την Φιλελεύθερη Πατριωτική Παράταξη της Ελλάδας που πέτυχε...
μαζι με τον ελληνικό λαό, την εθνική συμφιλίωση και τον εκσυγχρονισμο των δημοκρατικών μας θεσμών. Σήμερα η ΝΔ έχει επιτακτικό εθνικό καθήκον, αλλά και υποχρέωση προς τον Ελληνικό Λαό και την ιστορία της, να παραμείνει σταθερά προσηλωμένη σε αρχές και αξίες, αλλα και στην πρωτοπορία ιδεών και καινοτόμων προτάσεων, για την δυναμική και αποτελεσματική άσκηση της εθνικής και διεθνούς πολιτικής της Πατρίδας μας στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.
Πολίτης όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης, είναι εκείνος που ''μετέχει κρίσεως και αρχής'' στα πλαίσια του Δήμου-Πολιτείας και ασκεί την εξουσία ως άμεση δημοκρατία, δηλαδή την ασκεί απευθείας ο ίδιος χωρίς ''αντιπροσώπους''. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται ο εθνικός συναγερμός όλων των πολιτών με πρωτοπόρους τους νέους και η συμμετοχη τους στα κοινά μέσω θεσμών «άμεσης δημοκρατίας» κάτι που επιτρέπει η σύγχρονη τεχνολογία.Η Νέα Δημοκρατία η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Χωρας μπορεί και πρέπει να επανιδρύσει μια τέτοια πολιτική κοινότητα, μέσω μιας ευρείας αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού σε όλη τη Χώρα και μέσω της καθιέρωσης της αμφίδρομης επικοινωνίας με τα μελή της.
Οι δυνάμεις υπάρχουν. Είναι όλοι οι πολίτες που εργάζονται και συνεισφέρουν στα κοινά βάρη με αξιοπρέπεια και ιδίως η νέα γενιά, που έχει και το οραμα και τη δύναμη για μια νέα και καλύτερη Ελλάδα. Με τις σκέψεις αυτές καταθέτω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νεας Δημοκρατιας.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top