Η αρμόδια επιτροπή της FIFA (International FA Board) που συνεδρίασε την Πέμπτη στη Ζυρίχη δεν έλαβε αποφάσεις μόνο για την είσοδο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, αλλά και... κοινωνικό-θρησκευτικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα, η IFAΒ αποφάσισε να επιτραπεί η χρησιμοποίηση της μαντίλας στις μουσουλμάνες παίκτριες του ποδοσφαίρου, κόντρα στην προηγούμενη απόφαση του 2007, όταν και είχε απαγορευτεί.
Αυτό είχε δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, καθώς αποθάρρυνε τις μουσουλμάνες από το να ασχοληθούν με το άθλημα, κάτι που ήταν ενάντια στη φιλοσοφία της FIFA για εξάπλωση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε ασιατικές και αραβικές χώρες.
Έτσι, έπειτα από πρωτοβουλία του πρίγκιπα, Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν, της Ιορδανίας, ο οποίος είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, η οκταμελής επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα σχετικά με το δικαίωμα των γυναικών να φορούν μαντίλα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.
Πλέον, η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα επιτραπούν οι μαντίλες στο ποδόσφαιρο θα είναι...
οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, καθώς οι εθνικές ομάδες γυναικών του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας θα δώσουν το «παρών» και εκεί οι παίκτριες θα πάρουν την... εκδίκησή τους, τουλάχιστον εξωαγωνιστικά.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top