Ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Νίκος Νικολόπουλος μετά την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία Βοήθεια» με την συμμετοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας, των εργαζομένων στο ΕΣΥ και όλων των εμπλεκομένων, με  θέμα την καθυστέρηση της δημοπράτησης του μαγνητικού τομογράφου, δήλωσε τα εξής:
«Κάποιοι έχουν ξεπεράσει και το ρεκόρ Γκίνες γραφειοκρατίας. Η καθυστέρηση στις διαδικασίες αγοράς ενός σύγχρονου μαγνητικού τομογράφου, που έχει ανάγκη η Ναυαρχίδα του ΕΣΥ της Δυτικής Ελλάδος ,το πανεπιστημιακό μας Νοσοκομείο, ξεπερνούν κάθε όριο. Το θέμα ξεκίνησε το 2002, οι πόροι είχαν εξασφαλιστεί από το Γ ΚΠΣ και ο σημερινός περιφερειάρχης ήταν… αντινομάρχης. Φτάσαμε 10 χρόνια μετά, να βρισκόμαστε μπροστά στην κατάρρευση της μηχανολογικής υποστήριξης του Νοσοκομείου και ο μαγνητικός τομογράφος να μην έχει ακόμα αγοραστεί!
Την ίδια ώρα, 12 εκ. ευρώ λιμνάζουν στο «κοιμητήριο» της Περιφέρειας, ενώ η συμμετοχή του κράτους στην αγορά του μηχανήματος είναι μόλις 5% και θα καταβληθεί το 2014!
Πόσο ακόμα θα περιμένουν; Πόσο ακόμα βασανιστικά γραφειοκράτες θα αποδείξουν ότι είναι; Μια υπόθεση που θα έπρεπε να έχει λυθεί προ πολλού απαιτεί πάλι την πολιτική βούληση, η οποία και αυτή, από καιρό θα έπρεπε να έχει φανεί.
Προσωπικά, έστω και την ύστατη στιγμή καλώ τον περιφερειάρχη...
να υιοθετήσει τις επεξεργασμένες και εφαρμόσιμες λύσεις που προτείνει η διοίκηση και υιοθετούν   όλοι οι εμπλεκόμενοι. Δεν πρέπει να χάσουμε και τα χρήματα του ΕΣΠΑ όπως χάσαμε και τα χρήματα του  Γ’ ΚΠΣ. Με 600.000 ευρώ αποκτούμε τον μαγνητικό  τομογράφο αξίας 12.000.000 Ευρώ. Η κωλυσιεργία είναι βέβαιο πως δεν εξυπηρετεί τους απλούς και αδύναμους πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν στα ιδιωτικά κέντρα της περιοχής μας».      

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top