Αγαπητέ Λούλη, μας είσαι γνωστός. Για μας ήσουνα πάντοτε η μεταμφίεση -μπουζουριέρα-ταπετσαρία του ξένου παράγοντα στην πατρίδα μας. Έφτασες μέχρι και σύμβουλος "καθοδηγητής" του Κ. Καραμανλή, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ μαζί σου, το μόνο πράγμα που θα παρατηρήσω είναι ότι στο λογίδριο - υβρεολόγιο για τον θαρραλέο βουλευτή και το στελεχιακό δυναμικό της κυβέρνησης που απαξιώνεις γιατί δεν υποκύπτουν αμαχητί στις αξιώσεις των αφεντικών σου, άρα δεν θα δικαιωθούν ποτέ στα μάτια σου, παρά μόνον όταν γίνουν μαριονέτες σαν κι εσένα των ληστρικών κέντρων, των τοκογλύφων και των εχθρών των κοινωνιών. Κουβέντα βέβαια στο άρθρο σου για την ταμπακιέρα, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι η απαίτηση της συγκεκριμένης συμμορίας για περικοπή και άλλο των μισθών και των συντάξεων και η περαιτέρω αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας. Να ξέρεις όμως κάτι: όσο και να προσπαθείς να κατεβάσεις τους άλλους, άμα εσύ δεν ψηλώνεις πάντα θα τους βλέπεις με φθόνο από χαμηλά. Τιμιότητα Λούλη δεν είναι η συνέπεια στους νόμους της αγοράς, όταν ταυτόχρονα δεν υπάρχει κανένας άλλος ηθικός ενδοιασμός.
Η δουλειά που έχεις αναλάβει, να δίνεις ιδεολογική υπόσταση στα ανομήματα των αφεντικών σου και στις ληστείες – αρπαγές των παγκοσμιοποιημένων τοκογλύφων είναι αρκούντος επαχθείς. Καταντάς στο τέλος...
να σε συμμερίζονται μόνο τα αφεντικά σου, οι “δάσκαλοι” που σε μάθαν αυτά τα γράμματα και που πουλήθηκαν πριν από εσένα για ένα πιάτο φαί και μισή .. καρέκλα….

Στο τέλος όμως, όπως λέει και μια παλιά παροιμία ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Και να ‘σαι σίγουρος ότι ο νοικοκύρης δεν είσαι εσύ.

Τρύφωνας Σπυρίδης 

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top