Υπό το χειροκρότημα των βουλευτών της Ν.Δ. μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε κατά μέτωπον επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις του στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και -σε πλήρη αδυναμία να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα που τον αφορά και το μόλις 12% που αντιπροσωπεύει πια- επιχείρησε να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα της δικής του κυβερνητικής περιόδου...
Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Βενιζέλος χειροκροτήθηκε ενθέρμως από τους περισσότερους βουλευτές της Ν.Δ. και τους παριστάμενους υπουργούς της προκάλεσε πολλά σχόλια αλλά και απορίες. Μια εικόνα που μέχρι πρότινος δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, καθώς μάλιστα είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τους λιβέλους που εξαπέλυε ο κ. Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, σε βάρος της Ν.Δ. Γι' αυτό και οι τηλεθεατές που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση δεν πίστευαν στα αυτιά και στα μάτια τους!
Ενδεχομένως ο κ. Βενιζέλος να επιχειρήσει να αξιοποιήσει τώρα αυτό το έντονο νεοδημοκρατικό χειροκρότημα, για να σταθεροποιήσει την πολιτική και εσωκομματική θέση του, η οποία καθημερινώς αποδυναμώνεται. Το βαρύ κλίμα ήταν άλλωστε εμφανές στους κόλπους της (συρρικνωμένης) Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη της οποίας είχαν αποφύγει από τη δική τους πλευρά, την Παρασκευή, να χειροκροτήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Με την υψηλών τόνων ομιλία του ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση...
ότι «καιροφυλακτεί περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας» και χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη στάση να δηλώνει ο κ. Τσίπρας επίσημα από το βήμα της Βουλής ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της κυβέρνησης, καταστρατηγώντας την ψήφο των Ελλήνων.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τα δύο κόμματα δεν ταυτίζονται, αλλά «το μέγεθος της κρίσης επιβάλλει τη λύση διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης». Ο κ. Βενιζέλος προκάλεσε πάντως για ακόμα μία φορά αίσθηση, δείχνοντας ότι δεν μπορεί με τίποτα να παραμερίσει το «εγώ» του, «εξυμνώντας» σε πολλές περιπτώσεις τον εαυτό του για τις προσωπικές του πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είπε ότι η συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα δεν ήταν μια αβασάνιστη επιλογή και πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει «στο ακέραιο τις ευθύνες που της αναλογούν από τη στήριξη της κυβερνητικής συνεργασίας». Επίσης, μίλησε για «αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις», με παραμονή όμως στο Δημόσιο των δικτύων και των υποδομών, ενώ εμφανίστηκε διαλλακτικός στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, λέγοντας: «Η αναδιαπραγμάτευση δεν θα γίνει σε μια στιγμή, σε μια Σύνοδο Κορυφής ή στην πρώτη επίσκεψη της τρόικας. Θα είναι μια συνεχής και επίπονη διαδικασία, μια σκληρή διαπραγμάτευση».


(Δημοκρατία)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top